SON EKLENENLER

Ankara'da "Büyük Gazze Yürüyüşü ve Mitingi" 24 Aralık Pazar günü

300 den fazla sivil toplum kuruluşunun içinde bulunduğu Filistin Dayanışma Platformu 24 Aralık Pazar günü Ankara'da Gazze için yürüyüş ve miting düzenliyor.
23 Aralık 2023 08:16

300 den fazla sivil toplum kuruluşunun da aralarında bulunduğu Filistin Dayanışma Platformu; israil'in dünyanın gözü önünde Filistin geneline ve özellikle de Gazze'ye düzenlemiş olduğu saldırıları protesto etmek,yaşanan insanlık dramına dikkatleri çekmek ve Filistinlilere destek için Ankara'da yürüyüş düzenleyecek.

   Her kesimden insanın katılacağı "Büyük Gazze Yürüyüşü ve Mitingi" vicdanların sesi olacak.Aralarında sanatçıların,yazarların ve tanınmış ünlülerin de bulunacağı miting pazar günü gerçekleştirilecek.

  Dayanışma Platformu yaşanan bu vahşete seyirci kalınmaması ve alanda seslerin susmaması gerektiğinin altını çiziyor."Susarsak kabullenmiş oluruz.Susarsak katliamlar normelleşir.Susarsak bu vahşet devam eder."deniyor.

İsrail'in Filistin'e yönelik devam eden saldırıları nedeniyle Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkati çekmek ve Filistinlilere destek olmak amacıyla 24 Aralık Pazar günü Ankara'da, "Büyük Gazze Yürüyüşü ve Mitingi" düzenlenecek.

Program, AKM Metro istasyonundan yürüyüşle başlayacak. Filistin'de yaşanan insanlık dramına dikkati çekmek amacıyla at arabasıyla temsili yaralı ve cenaze taşınacak, sağlıkçı, avukat ve gazeteciler Gazze'de katledilen meslektaşlarıyla dayanışma için mesleki kıyafetleriyle kortejde yer alacak.

Annelerin bebek arabalarında kefenlenmiş bebek maketlerini taşıyacağı yürüyüşte, görme engellilerden oluşan bir grup da "Dünya görmüyor ama biz görüyoruz." yazılı pankartla yer alacak.

Pazar günü 13.30'da başlayacak yürüyüş, Anadolu Meydanı'nda tamamlanacak ve burada sanatçılar, gazetecilerle misafir konuşmacıların katılımcılara hitap edeceği bir miting düzenlenecek.

Ankara Filistin Dayanışma Platformu Sözcüsü Metin Mahitapoğlu,

7 Ekim itibarıyla başlayan sürecin "soykırıma" dönüştüğü değerlendirmesinde bulunan Mahitapoğlu, bu konuda devletler, yöneticiler ve karar vericilerin "sessizliği ve çaresizliği karşısında tüm başkentlerde ve farklı şehirlerde "vicdan hareketinin" başladığına işaret etti.

Son saldırılar başladığından bugüne Ankara'da her güne bir etkinlik düşecek şekilde çeşitli programlar düzenlediklerini kaydeden Mahitapoğlu, "Dünyanın en özgür ülkesinin Filistin olduğunu, bu ülkenin de İsrail tarafından katledilmeye çalışıldığını gördük. Çünkü bu kadar katliama sessiz kalan bir dünya özgür değildir." diye konuştu.

"Bütün siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına davette bulunduk"

İnsanların vicdanlarının sesini dinleyerek sokaklara dökülmeye başladığını belirten Mahitapoğlu, "Hedefimiz ve amacımız insanlığın vicdanına seslenmek." dedi.

Mahitapoğlu, "Ayırt etmeden bütün siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına gittik ve davette bulunduk. Burada herhangi bir siyasi bakış, siyasi duruş ve siyasi bir dil yok. Tamamen vicdani bir hareket. O yüzden vicdan sahibi insanları, Gazze'de yaşananlardan rahatsızlık duyan herkesi pazar günü düzenlenecek yürüyüş ve mitingimize davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Ankara'da 'Büyük Gazze Yürüyüşü' Düzenlenecek - Memurlar.Net

kamuexpress.com
Bu haberin tüm hakları kamuexpress.com'a aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER