SON EKLENENLER

Türkiye'nin en yaşlı insanı 'her daim oyum ona' dedi, Erdoğan'dan tek isteğini açıkladı

Türkiye'nin en yaşlı insanı 117 yaşındaki Arzu Sınıroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tek isteğini açıkladı. Hükümetin yardımlarıyla ayakta durduğunu belirten Sınıroğlu, "Erdoğan başkanımdan mutfak istiyorum, çay pişireceğim" dedi.
15 Şubat 2024 16:50

Kırıkkale'nin Delice ilçesinde doğup büyüyen ve 6 çocuğu olan 117 yaşındaki Arzu Sınıroğlu, Türkiye'nin en yaşlı insanı olarak biliniyor. Bir asırdan fazla ömrü geride bırakan Arzu nine, kızı Gülkız Sınıroğlu ile hayatını doğup büyüdüğü evde sürdürüyor.

Tek katlı müstakil bir evde kalan Arzu ninenin kişisel ihtiyaçları, uzun süredir yanında kalan böbrek hastası kızı tarafından karşılanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a selam gönderen Arzu Sınıroğlu, Erdoğan'dan tek bir isteği olduğunu söyledi.

Türkiye'nin en yaşlı insanı 'her daim oyum ona' dedi, Erdoğan'dan tek isteğini açıkladı

"ERDOĞAN BAŞKANIMDAN MUTFAK İSTİYORUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce Kırıkkale'de düzenlediği mitinglere katıldığını belirten Sınıroğlu, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok selam ediyorum. Kırıkkale'ye geldiğinde de yer bulamadım. Erdoğan'a 'selam' dedim. Çok selamım gitti kendisine. Evimin çatısını hükümet onartırdı. Allah hükümetimize zeval vermesin. Her daim oyumu Erdoğan'a atıyorum. Bir mutfağım yok, odada pişiriyorum yemeğimi. Yerim var, bir mutfağımı yapsalar. Allah kurban olayım Kırıkkale'nin Valisi geldi de tavanı onarttı. Merdivenimi yaptırdı. Burayı hükümet onardı. Kurban olayım hükümetimize, yardım ediyor bana. Erdoğan başkanımdan mutfak istiyorum, çay pişireceğim" dedi.

"AÇ DA KALDIM, SUSUZ DA KALDIM"

"Geçmişte neler gördüm neler ettim" diyen Sınıroğlu, "Yokluk da gördüm, fakirlik de gördüm. Ekmeği bulamağım günler oldu. Ayağıma çarık giydim, çok yoksulluk çektim. Aç da kaldım susuz da kaldım. Onun bunun işinde çalıştım. Şimdi kızım bakıyor bana. Kızımda böbrek hastası" şeklinde konuştu.

Böbrek hastası Gülkız Sınıroğlu ise annesinin tüm ihtiyaçlarını karşıladığını belirterek, "Annemin yaşı geçti, ben bakıyorum yemeğini pişiriyorum. Sobasını yakıyorum suyunu getiriyorum" dedi.

TÜRKİYE GAZETESİ

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER