SON EKLENENLER

696 SAYILI KHK MAĞDURLARI 4/B'LİLERİN FERYADINI MECLİSE TAŞINDI

657-4/B (696) statüsünde görev yapmakta olan kamu personelinin emsali kamu personeli ile arasındaki haksızlıklar bir türlü sona ermiyor. Her platforma yaşadıkları mağduriyeti dile getiren 4/B'liler sorunlarını meclise taşımak için dilekçe kampanyası başlattılar. TBMM'ye taleplerini ileten 4/B'li kamu görevlileri dilekçesinden şu ifadelere yer verdiler:
28 Ocak 2019 21:53

KPSS,DİS,DMS sınavları ile Daimi Kamu İşçisi (Mühendis, Tekniker, Teknisyen, Teknik büro ve saha işçisi ..) olarak görev yapmakta iken Özelleştirmeler sonucu atamalarımızın yapıldığı kurumlarda gündemi yıllarca meşgul eden 4/c statüsünde ve son yapılan değişiklik ile 4/b statüsünün içine eklenen Ek madde 9 a tabi görev tanımları dahi belli olmayan “İdari büro görevlisi-İdari destek görevlisi” ünvanlarında öğrenim durumları ve mesleki tecrübeleri gözetilmeksizin çalıştırılmaktayız.
Anayasaya ve taraf olduğumuz uluslararası sözleşmelere göre herkesin eşit ise eşit ücret Adil çalışma koşullarına sahip olma en önemlisi eşitlik ilkesinden yararlanma hakkı vardır. 4/C li personel olarak çalışırken 696 sayılı khk ile 4/B li personel statüsüne geçirilen çalışanlarda 4/b’li olmalarına rağmen mevcut 4/b’li personelle eşit şartlarda çalışma koşullarına sahip olamamış, Ünvan, Kıdem ücreti, Zorunlu emeklilik ve Ek ödeme oranlarında mevcut 4/b ile eşitlik sağlanmamıştır.
Haliyle kamuda verimliliğin artırılması ve iş barışının sağlanması amacıyla özelleştirme sonucu mağdur olmuş olan personellerin öğrenim durumları ve yıllarca kamuda edindikleri mesleki tecrübelerinden faydalanılması teknik ve ara eleman ihtiyacı had safhada olan kurumların yararına olacağı ve kamu işvereni ile kamu çalışanı açısından karşılıklı menfaat içerdiği aşikardır.
Sonuç itibariyle 657-4/B (696) statüsünde görev yapmakta olan personel olarak
• Öğrenim durumları ve mesleki tecrübelerimize göre ünvanlarımızın verilmesi
• Kamuda geçen hizmet sürelerimizin kıdem e esas sayılması
• Ek ödeme oranlarında eşitliğin sağlanması
• Sözleşmeye konulan zorunlu emeklilik maddesinin kaldırılması
Talebimin tarafınızca değerlendirilmesi hususunda;
Gereğini önemle arz ederim.

kamuexpress.com
Bu haberin tüm hakları kamuexpress.com'a aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
Yüksel Erdoğan
ADALET
SON EKLENEN HABERLER