SON EKLENENLER

81 İLİN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE YÜZDELİK DİLİMLERİN ÖDENMESİ İÇİN YAZI YAZDIK

Sağlık-İş Sendikası 696 Sayılı KHK ile 4/D kadrosuna geçen işçilerin yüzdelik dilimlerinin ödenmesi için Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne ve 81 ilin, il sağlık müdürlüklerine yazı yazdık
04 Aralık 2019 18:04

sendikadan yapılan açıklama

696 Sayılı KHK ile 4/D kadrosuna geçen işçi kardeşlerimizin yüzdelik dilimlerinin ödenmesi için Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne ve 81 ilin, il sağlık müdürlüklerine yazı yazdık. Yüzdelik dilimlerin ödenmemesi ve yazımıza gelecek aksi bir cevap neticesinde bütün üyelerimizin tek kuruşu kalıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz.

Sendikamıza üye olmazsan kadroya geçemezsin diye içi boş tehditler savuran sendikaların aksine Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak, üyemiz olsanız da, olmasanız da hakkı ve adaleti gözetmeye sonuna kadar devam edeceğiz.

İş kolumuzda bütün işçilerin malumu olduğu üzere Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak üyemiz Hasan Öztürk’ ün 2 Nisan 2018’ den önceki asgari ücretin yüzde 30’ luk farkının ödenmesi için dava açtık. Dava lehimize sonuçlanarak, bütün 4/D’ li çalışanlar için emsal karar oldu. Bu karar neticesinde Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne ve 81 ilin, il sağlık müdürlüklerine yazı yazdık. Umut ederiz ki işçi kardeşlerimiz mahkeme kapılarına gitmeden ve devletimiz zarara uğratılmadan işçinin annesinin ak sütü kadar helal olan bu ücretleri ödenir.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Yönetim Kurulu olarak bir tek üyemiz kalsa bile, üyemizin haklı mücadelesi için kanımızın son damlasına kadar mücadele etmeye ve gerçek sendikacılık yapmaya ant içtik.

Türkiye’de her zaman ilklerin sendikası olmayı başaran, Sağlık ve Sosyal Hizmetler İş Kolunda ki bütün işçileri, amasız, fakatsız kucaklayan, taşeron sistemine Türkiye’de ilk tepki gösteren, taşeron çalışanları örgütleyen, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası, yine bir amaç gütmeden, emir almadan, işçinin emeğinin ve alın terinin yanında onurlu bir duruş sergilemiştir.
Sağlık ve Sosyal Hizmetler İş Kolunda ki diğer sendikaların aksine her türlü bedel ödemeyi göze alan Türkiye Sağlık-İş, sömürülen, ezilen, hakkı olanı bile elinden alınan 696 Sayılı KHK ile 4/D kadrosuna geçen işçilerin her zaman ki gibi tek savunuculuğunu yapmaktadır.

İş Kolumuzdaki bütün 4/D’ li kardeşlerimizi sendikamızda örgütlenmeye davet ediyoruz. Atalarımızın da dediği gibi ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Bütün gerçekler ortadadır.
İşçi için mücadele eden sendika da bellidir. Üye yapana kadar işçiye kıymet verip, üye olmayanı içi boş tehditlerle sindirmeye, üye yapmaya çalışıp, üye yaptıktan sonra da işçiyi tanımayan sendika da bellidir. Bunun için artık işçi kardeşlerimizin gerçekleri görmelerini, tehditlere boyun eğmeden onlar için mücadele eden bir sendikanın var olduğunu bilmelerini isteriz.

Saygılarımızla…

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası
Yönetim Kurulu

SENDİKA BÜLTENİ

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER