SON EKLENENLER

81 MİLYON VATANDAŞIMIZIN İNCELEMESİNE AÇIK TUTAN TEK ÜLKEYİZ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, yarın yapılacak seçimle ilgili "İnşallah akşam da sağlıklı bir şekilde sonuçları açıklarız. Geçen seçimlerde aşağı yukarı saat 23.00 civarında açıkladık. Yine ümidimiz saat 24.00'ten önce açıklamak" dedi.
24 Haziran 2018 07:20

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, yarın yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimiyle ilgili her türlü çalışmayı tamamladıklarını belirterek, YSK olarak seçime hazır olduklarını söyledi. Dünyada 60 ülke, 123 temsilcilikten gelen oyların sabah itibarıyla siyasi parti temsilcileriyle tasnifinin yapılcağını anlatan Güven, görev yapacak tahmini 7-8 bin kişiyle, müşahitlerin bulunduğu salonda sayımların yapılacağını ifade etti. 

SEÇİMİ 500'Ü AŞKIN GÖZLEMCİ İZLİYO

BSeçimleri 48-49 ülkeden 500'e aşkın gözlemcinin izleyeceğini bildirrn aşkan Güven, "Seçimi, gözlemcilerin yanı sıra müşahitler, siyasi partiler de izleyecek. Sağlıklı bir seçim olacağını düşünüyorum. Siyasi parti temsilcilerine ve kendi sandık kurulu başkanlarımıza gerekli eğitimleri verdik. Bütün uyarımızı gönderdik." şeklinde konuştu. 

'ÜMİDİMİZ SONUÇLARI SAAT 24.00'TEN ÖNCE AÇIKLAMAK'

Sadi Güven, "İnşallah akşam da sağlıklı bir şekilde sonuçları açıklarız. Geçen seçimlerde aşağı yukarı saat 23.00 civarında açıkladık. Yine ümidimiz saat 24.00'ten önce açıklamak." bilgilerini paylaştı. 

YSK'ye gelen sandık sonuç tutanaklarının aynı anda siyasi partilere de gönderildiğini yineleyen Güven, şunları kaydetti: "Türkiye'de vatandaşlarımız şunu bilsin, biraz önce söyledim, hep söylüyorum ancak kamuoyunun çok bu konuda bilgisi olmadığını görünce de üzülüyorum. Dünyada sandık sonuçlarını tarayarak, sonuçları sisteme giren, aynı taranan sonuçları siyasi partilerle eş zamanlı olarak, aynı anda paylaşan,  2014'ten bu yana 81 milyon vatandaşımızın incelemesine açık tutan tek ülkeyiz. Vatandaşlarımız kendi mahallesinde, kendi arkadaşlarının hatta kendilerinin tutmuş olduğu sandık sonuç tutanaklarının ilçe birleşmesinde doğru girip girilmediğini, il birleştirmesinde doğru girip girmediğini inceleme hakkına sahip. 2014'ten bu yana bir tane sandık sonucunun bile değiştirildiği itirazı gelmedi. Sistem çok güvenli." 

kamuexpress.com
Bu haberin tüm hakları kamuexpress.com'a aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER