SON EKLENENLER

ASTEĞMENLİKTE 12 AYA DEVAM EDİLECEK

Yeni askerlik sisteminin belirlenmesi çalışmaları hızlandı. Çalışmalarda 9 ay yükümlü erlik, 12 ay asteğmenlik süreleri öne çıktı. Bedellinin ise ihtiyaç halinde otomatik olarak devreye girmesi planlanıyor. Mart ayına kadar şekillenmesi beklenen çalışmasıyla kangren haline gelen askerlikte yığılma sorunu çözülecek
08 Aralık 2018 12:37

Askerlik sistemine yönelik, Milli Savunma Bakanlığının, Genelkurmay Başkanlığı ve kuvvet komutanlıkları ile yaptığı çalışmalarda sona yaklaşıldı. Yeni askerlik sistemine ilişkin Milli Savunma Bakanı Hulusi kAkar başkanlığında Milli Savunma Bakanlığı'nda önceki akşam toplatı yapıldı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanlıkları, bakan yardımcıları ve diğer yetkililerin katıldığı toplantıda, askerlik sürelerinin kısaltılması ve yeni askerlik sistemi ayrıntlılı bir şekilde görüşüldü. Çalışmaların birkaç ay içerisinde tamlanaraken geç mart ayında taslak düzenlemenin ortaya çıkması bekleniyor.

ASTEĞMENLİKTE 12 AYA DEVAM

Şu ana kadar yürütülen çalışmalarda, normal askerlik yükümlülüerri için 9 ay erlik süresi öne çıktı. Üniversite mezunları arasından ihtiçay durumuna göre belirlenenn asteğmenlikte ise sürenin 12 ay olarak konurması eğilimi ağırlık kazandı. Orduda profesyonelleşme kapsamında kısa ve uzun dönem askerlik süreleri yeniden belirlenecek. Ayrıca dövizli askerliği de kapsayacak şekilde temel eğitim şartını içeren bedelli askerliğin seçeneklere eklenmesi gündemde. Bedelli askerlik konusundaki uygulamanın ihtiyaç fazlası halinde otomatik devreye girmesi, askerlikte yığılma sorununu çözebileceği yöntemler arasında öne çıkıyor.

Kıymet Sezer

YENİ ŞAFAK

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER