SON EKLENENLER

BAZI MEMURLAR 5 YILDAN BERİ EK GÖSTERGE ARTIŞI BEKLİYOR

Bazı memurların ek göstergelerinin artırılması konusunda 2013 ve 2015 yıllarında imzalanan toplu sözleşmelerde hükümler yer almasına rağmen, ilgili personelin ek göstergesi hala aynı.
15 Mart 2018 17:39

Daha önce imzalanan iki toplu sözleşmede yer verilen ve 2017 yılında imzalanan toplu sözleşmede yer almayan ek gösterge konusunun ne zaman çözüme kavuşturulacağı ise ilgi personel tarafından merak ediliyor.

Toplu sözleşmelerde ek gösterge artışına ilişkin hüküm yer almıştı

2013 yılında imzalanan “Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2014 ve 2015 Yıllarını Kapsayan 2.Dönem Toplu Sözleşme”de, yükseköğretim kurumları kadrolarında görev yapan genel sekreter yardımcıları ile büyükşehir belediyelerine bağlı kuruluşların kadrolarında çalışmakta olan daire başkanlarının ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesi konusunda çalışma yapılacağı kararlaştırılmış, ancak ilgili toplu sözleşme dönemi içerisinde bir sonuç çıkmamıştı.

Ayrıca, 2015 yılında imzalanan “Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2016 ve 2017 Yıllarını Kapsayan 3.Dönem Toplu Sözleşme”de ise, yükseköğretim kurumları kadrolarında görev yapan genel sekreter yardımcıları ile büyükşehir belediyelerine bağlı kuruluşların kadrolarında çalışmakta olan daire başkanlarının ek göstergelerinin 1/1/2016 tarihinden geçerli olmak üzere artırılması yönünde yasal düzenleme yapılması kararlaştırılmış, ancak ilgili toplu sözleşme dönemi içerisinde bir sonuç çıkmamıştı.

Öte yandan, 2017 yılında imzalanan “Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2016 ve 2017 Yıllarını Kapsayan 4.Dönem Toplu Sözleşme”de ise, söz konusu unvanlara ilişkin ek gösterge konusuna değinilmemişti.

2013 ve 2015 yıllarında imzalanan toplu sözleşmelerde, ek gösterge konusunda yer alan hükümler;

-Yükseköğretim kurumlarında genel sekreter yardımcısı,

-Büyükşehir belediyelerine bağlı kuruluşlarda daire başkanı

kadro unvanları için geçerli olan 3000 ek göstergenin 3600’e yükseltilmesine yönelik olmuştu.

5 yıldan beridir ek gösterge beklentisi sürüyor

Konuya ilişkin ilk toplu sözleşmenin yayımlanmasının üzerinden yaklaşık 5 yıl geçmesine rağmen, bu kadroların ek göstergesinde henüz herhangi bir artış olmadı.

Öte yandan son 5 yıl içinde yapılan bazı düzenlemelerle;

-Genel Müdürlük, Başkanlık, Yargı Kuruluşları, Yüksek Öğretim Kuruluşları ve Bağlı ve İlgili Kuruluşlardaki “Daire Başkanı” ile Millî Eğitim Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğindeki “Grup Başkanı” kadro unvanlarının ek göstergesi 3000’den 3600’e yükseltildi.

-Emniyet Hizmetleri Sınıfı kapsamındaki kadro unvanlarından bazılarının ek göstergesi artırıldı ve bazı unvanlar için çeşitli dereceler için ilk defa ek gösterge belirlendi.

Bu çerçevede, yükseköğretim kurumlarında genel sekreter yardımcısı unvanlı kadrolarda ve büyükşehir belediyelerine bağlı kuruluşlarda daire başkanı kadrolarında görev yapan personelin beklentilerinin karşılanması suretiyle mağduriyetinin giderilmesi ve toplu sözleşme hükümlerine olan güvenin artmasına katkı sunulması bakımından, söz konusu unvanlara ilişkin ek göstergelerin en kısa sürede artırılması yönünde düzenleme yapılması gerektiğini değerlendirmekteyiz.

MEMURUN YERİ

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
Emre
Evet çok doğru bir dogruda bu memleketin bel kemiği olan yardımcı hizmetler ya yardımcı hizmetleri kaldırın yada hakkımız olan ek gostergeyi verin bukadar nankörlük yeter
SON EKLENEN HABERLER