SON EKLENENLER

BIÇAK PARASI İÇİN PROFESÖRE 60 +37,5 YIL CEZA İSTENDİ

Gaziantep Üniversitesinde ameliyat edeceği hastalardan "bıçak parası" aldığı iddiasıyla 60 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan profesör için ikinci iddianameyle 37,5 yıla kadar hapis cezası istendi.
12 Ağustos 2019 12:12

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesinde ameliyat edeceği hastalardan "bıçak parası" aldığı iddiasıyla 60 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan profesör ile sekreteri hakkında hazırlanan ikinci iddianamede ifadesine yer verilen kanser hastası mağdur, profesörün iki kez "bıçak parası" aldığı ameliyatına girmediğini öne sürdü.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında "icbar suretiyle irtikap" suçunu işlediği iddiasıyla dava açılan Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi tutuksuz sanık Prof. Dr. Ö.B. ile ona yardım ettiği öne sürülen özel muayenehanesindeki sekreteri N.Ö.K. hakkında yeni iddianame hazırlandı.

Ö.B. hakkında gerçekleştirdiği 4 eylem için 37,5 yıla kadar, sekreteri için de "icbar suretiyle irtikap" suçuna yardım etmekten 20 yıla kadar hapis cezası istenen ikinci iddianame, sanıkların yargılandığı 5. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Mahkemece kabul edilen iddianamede, Ö.B'nin hastaları yönlendirdiği özel muayenehanesinde üniversitede yapacağı ameliyatlar için hasta yakınlarından para aldığı iddiası üzerine soruşturma başlatıldığı, sanık Ö.B. hakkında 6 ayrı eylem için 60 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldığı, sonraki soruşturma kapsamında 4 ayrı eylem için de yeni iddianame düzenlendiği belirtildi.

Sanık O.B'nin para ödemedikleri takdirde hastalarına bakmayacağı, çok ileri tarihe ameliyat günü alınacağı yönünde baskı uyguladığı ifade edilen iddianamede, şu tespitler yer aldı:

"Sanık O.B'nin hastaların iradesini baskı altında tutmaya elverişli olacak şekilde hastalığın ağır ve ölümcül olduğunu, derhal ameliyata alınmaları gerektiğini, parayı vermedikleri takdirde ameliyat etmeyeceği şeklinde her türlü zorlayıcı hareketle belli bir şiddete ulaşan, ciddi, etkisinden kolaylıkla kurtulma olanağı olmayan baskıyla manevi cebir uygulayarak hastalardan para aldığı anlaşılmıştır.

Para ödeyen hastaların hastaneye geldiklerinde O.B'nin özel hastası olduğu için aynı gün yatışının yapıldığı, işlemlerinin hızlandırıldığı ve sıra beklemeden sanığın ameliyatları yaptığı tespit edilmiştir."

İddianamede, ayrıca S.A'nın yanlış tedavi şikayeti üzerine ayrı soruşturma açıldığı bildirildi.

5. Ağır Ceza Mahkemesince "yurt dışına çıkış" yasağı konulan O.B. ile sekreteri N.Ö.K'nin yargılanması devam ediyor.

SAĞLIK ÇALIŞANI

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER