SON EKLENENLER

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ’NE 4 BİN 704 KONTENJAN

Bingöl Üniversitesi’ne 2018-2019 akademik yılında 4 bin 704 öğrenci kontenjanı ayrıldı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’nin yayınladığı 2018 tercih kılavuzunda Bingöl Üniversitesi’ne 2 bin 234’ü lisans, 2 bin 470’i de ön lisans olmak üzere toplam 4 bin 704 öğrenci kontenjanı ayrıldı.
14 Temmuz 2018 10:54

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Öğrenci kontenjanının dolması halinde 2018-2019 akademik yılında öğrenci sayımız 16 bini aşacak” dedi. Prof. Dr. Çapak, 2017-2018 yılında yaklaşık 2 bin 600 öğrenci mezun etiklerini söyleyerek, “Son mezunlarımızdan sonra üniversitemize kayıtlı yaklaşık 12 bin 500 öğrenci bulunuyor. Bize ayrılan kontenjanların tamamının dolması halinde 2018-2019 akademik yılında öğrenci sayımız 16 bini aşacak” şeklinde konuşan Prof. Dr. Çapak, “Üniversitemiz hızla büyüyoor. Fiziki büyüme ve öğrenci sayısı ile birlikte, bilimsel anlamda da gelişmeye devam edeceğiz. Başta şehrimiz ve bölgemiz olmak üzere ülkemizin çıkarlarına hizmet etmek ve ülkemizi ileri taşımak için tüm gücüyle çalışan bir üniversite olacağız. Toplumsal faydaya dönük bilim üreten ve yaşantı dünyasına katkı sağlayarak toplumsal hayata dokunan bir üniversite olacağız” dedi.  

İlk kez öğrenci alınacak bölüm ve programlar

Pilot Üniversite seçilmesi, Kıraat Merkezi’nin açılması, Sütaş ile yapılan burs ve staj programı antlaşmaları, Gebze Teknik Üniversitesi ve yurt dışında farklı ülkelerden pek çok üniversite ile yapılan işbirliği protokolleri.  Son derece modern ve donanımlı yeni kütüphane binası, BESYO, yeni yapılacak İlahiyat Fakültesi binası ve daha birçok farklı atılımla güzel başarılara imza atan Bingöl Üniversitesi, yeni bölüm ve programların açılması ile birlikte büyümeye ve gelişmeye hız kesmeden devam edecek.

14 Yeni Bölüm Daha Açıldı

Kurulduğu günden bugüne hızla büyüyen ve gelişen Bingöl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ne bu yıl öğrenci alımı başta olmak üzere Gıda Mühendisliği, Eczane Hizmetleri, Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı ile Odyometri’den oluşan on dört yeni programa öğrenci alınacak. Açılan yeni bölümler ve bu yıl alınacak öğrenci sayısı ilgili değerlendirmelerde bulunan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Bingöl Üniversitesi her geçen gün daha da büyüyor. Üniversitemize bu yıl toplam 4 bin 704 öğrenci kontenjanı ayrıldı. YÖK’e bazı yeni bölümlerin açılması ve Diş Hekimliği Fakültemizin öğrenci alması talebimiz olumlu karşılandı. Diş Hekimliği Fakültesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde Adalet Programı, Özel Güvenlik ve Koruma Programı, Aşçılık Programı, Turist Rehberliği Programı ve Yerel Yönetimler Programlarımıza onay geldi. Fen Edebiyat Fakültesi’nde Arap Dili ve Edebiyatı Programı, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde Gıda Mühendisliği Programı öğrenci alacak. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda İlk ve Acil Yardım Programı öğrenci alabilecek. Ziraat Fakültesi bünyesinde Bahçe Bitkileri, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde de Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi programları açıldı. Yine SÜTAŞ’ın kurulması ile beraber düşünürsek Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde yeni açılan Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı da fevkalade önem taşıyan bir bölüm oldu. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan Eczane Hizmetleri ve Solhan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan Odyometri Programları da Üniversitemiz için son derece önemli bölümler olacak. Bingöl Üniversitesi’ni her geçen gün daha ileriye taşımak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Üniversitemiz toplumsal faydaya endeksli, bilim üreten önemli bir merkez halinde olacak. Yeni açılan bölümlerimiz Üniversitemizi daha güçlü bir kurum yapacak. Şimdiden Üniversitemizi tercih edip Bingöl’e gelecek öğrencilerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

kamuexpress.com
Bu haberin tüm hakları kamuexpress.com'a aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER