SON EKLENENLER

BTK İDARİ YAPTIRIMLAR YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu İdari Yaptırımlar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazetede Yayımlandı
25 Mayıs 2019 00:33

25 Mayıs 2019 CUMARTESİ

Resmî Gazete

Sayı: 30784

YÖNETMELİK

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan:

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU İDARİ YAPTIRIMLAR

YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 15/2/2014 tarihli ve 28914 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu İdari Yaptırımlar Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin (3) numaralı alt bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki alt bentler eklenmiş, aynı fıkranın (c) bendinin (3) numaralı alt bendi yürürlükten kaldırılmış ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir. 

“4) Yetkilendirme devri, hisse devri veya birleşme veya devralmaya ilişkin yükümlülüklerini yerine getirmemesi,

5) Acentelik ve diğer iş modellerine ilişkin yükümlüklerini yerine getirmemesi,”

“(3) Bu madde kapsamındaki ihlallerin ilgili mevzuat çerçevesinde ağır kusur oluşturduğunun Kurul tarafından tespiti halinde, işletmecinin yetkilendirmesi fesh/iptal edilir. Bu madde gereği yapılacak fesihlerde, 5809 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrası uyarınca Bakanlık görüşü alınması gereken durumlarda Bakanlık görüşü alınır.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 35 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve üçüncü fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

“(2) Birinci fıkrada sayılan durumlar dışında yetkilendirmesi bu Yönetmelik hükümleri kapsamında fesh/iptal edilen şirketler ile söz konusu şirket hisselerinin en az yüzde onuna (%10) sahip ortaklar, yönetim kurulu üyeleri ile tüzel kişiliği idareye yetkili kişiler tarafından kurulmuş şirketler fesh/iptal edilen yetkilendirme konusunda üç yıl süreyle yeniden yetkilendirilmez. Bu sürenin sonunda yeniden yetkilendirme için ilgili mevzuat hükümlerinin yanı sıra fesih/iptal sebebinin ortadan kalkması şartı da aranır.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 45 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 45 – (1) Bu Yönetmelikteki idari para cezaları ve idari tedbirleri uygulamaya bu maddenin ikinci fıkra hükmü hariç olmak üzere Kurul yetkilidir. Kurul bu yetkisinin bir bölümünü çerçevesini belirleyerek Kurul Başkanına devredebilir.

(2) 5651 sayılı Kanun kapsamında uygulanacak idari yaptırımlar ile bu Yönetmeliğin 23 üncü maddesinin birinci fıkrası, 24 üncü maddesinin birinci fıkrası ile 25 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan idari yaptırımları uygulamaya Kurul Başkanı; 18 inci ve 36 ncı maddelerde belirtilen idari yaptırımları uygulamaya Bölge Müdürleri yetkilidir.

(3) Denetim mevzuatı kapsamında yürütülen idari süreçlerde Kurul ve Kurul Başkanının idari yaptırım uygulamaya yetkili olduğu ihlallerin birlikte bulunması halinde, bu kapsamdaki idari yaptırımların tamamı doğrudan Kurul tarafından uygulanabilir.”

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki madde eklenmiştir.

“Zaman bakımından uygulama

MADDE 46/A – (1) Bu Yönetmelik hükümlerinin zaman bakımından uygulanması ile ilgili olarak 5326 sayılı Kabahatler Kanununun ilgili hükümleri kıyasen uygulanır.

(2) Ancak ihlalin yıllara yaygın olması durumunda ihlalin tespit edildiği yıl içinde yürürlükte bulunan Yönetmelik hükümlerine göre idari yaptırım uygulanır.”

MADDE 5 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 6 – Bu Yönetmelik hükümlerini Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Başkanı yürütür.

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayısı

15/2/2014

28914

Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmeliklerin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayısı

1-

30/12/2014

29221

2-

31/12/2014

29222 (4. Mükerrer)

3-

29/9/2018

30550

kamuexpress.com
Bu haberin tüm hakları kamuexpress.com'a aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER