SON EKLENENLER

BÜTÜN SORUN YÜZDELİK ZAMDAN İBARET DEĞİL!

Hükümet, toplu sözleşme sürecinde ikinci teklifini yaptı. Yetkili sendika bunu da kabul etmedi. Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, süreç ve sorunlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
19 Ağustos 2019 17:03

Anadolu Eğitim Sendikası “AES” Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici hükümetin memurlara yaptığı yeni zam teklifini ve toplu sözleşme sürecindeki yanlışlıkları değerlendirdi. Öğretici yaptığı açıklamada sorunun sadece oransal zam olmadığını belirtti ve şu detayları bildirdi:

Toplu sözleşme denilince akla ilk gelen yüzdelik zamların ne olacağıdır. Kamu İşveren Heyeti de yapılan tekliflere baktığımızda sadece yüzdelik zam üzerinden teklif vermektedir.

Böyle olunca da vergi dilim oranları, refah payı, ikramiye, taban aylığa zam ve hizmet kollarının talepleri geri planda kalmaktadır.

Toplu sözleşme kanunu gereğince masaya oturacak sendika ve konfederasyonlar bir hafta öncesinden taleplerini ilgili kurumlara verirken Kamu İşveren Heyetinin bu süreyi boşa geçirerek ilk teklifini 16 Ağustos’ta vermesi kabul edilemez.

Bu takvimi onaylayanlar şimdi de ‘süremiz az, uzatalım’ demektedirler.

En az yüzdelik zam kadar hizmet kollarının talepleri de önemlidir. Bu nedenle oldu bittiye getirip yüzdelik yarım puanlık artışlarla anlaşma sağlanmamalı; hizmet kollarının talepleri de dikkate alınmalıdır.

HÜKÜMETİN YENİ ZAM TEKLİFİ ŞU ŞEKİLDEYDİ:

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sn. Zehra Zümrüt Selçuk, Kamu İşvereni Heyet Başkanı olarak 2020 yılı için%.4+%4 ve 2021 yılı için%3+%3 şeklindeki Hükümetin yeni teklifini iletti. Bu teklifle birlikte, son oturumda sunulan teklifin üzerine 2 puan daha eklenmiş oldu.

 

MYMEMUR

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER