SON EKLENENLER

ÇALIŞMA BAKANI'NDAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI!

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği 2019 yılı asgari ücret tutarının belirlenmesine yönelik ilk mesaj Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan geldi. Selçuk, asgari ücretin çalışanların memnuniyeti ve piyasa koşulları dikkate alınarak belirleneceğini kaydetti.
09 Kasım 2018 12:26

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığının 2019 yılı bütçesinin görüşmeleri sırasında açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, asgari ücret tespit çalışmaları hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Selçuk'un asgari ücretle ilgili açıklaması şöyle:

"Asgari ücrete ilişkin çalışmalarımızı işçilerimizin memnuniyetini ve piyasa dengelerini de göz önünde bulundurarak, sosyal taraflarla istişareye önem vererek yürütüyoruz. Gelecek hedeflerimizde daha da iyi noktada olmasını umut ettiğimiz asgari ücreti devraldığımız noktadan çok daha ileri
noktaya taşıdık. Hükûmetlerimiz döneminde, 2002 yılına göre 2018 yılında asgari ücreti reel olarak yüzde 102,6; nominal olarak yüzde 770 oranınd a artırdık.
Ülkemizin yaşadığı ekonomik saldırılar nedeniyle ülkemizdeki reel artış devam etmekte. 2019 yılı Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarımız aralık ayı içerisinde işçi ve İşveren temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek."

SGKREHBERİ

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
Mehmet
Akp dönemindememurla aramda 120 tl vardı şimdi ise memur maaşı3800tl işçi 1600 aradaki 1680 tl fark nerden çıktı bu aradaki farkın 3680 tl 'mizi geri istiyoruz hakkımızı verin
SON EKLENEN HABERLER