SON EKLENENLER

DİKKAT!.. 77 BİN UZMAN İŞSİZ KALACAK!

50’den az çalışanı olan işyerlerinde iş güvenliği uzmanı ve hekim bulundurma zorunluluğu 2020 yılına erteleniyor. 77 bin iş güvenliği uzmanının işi tehlikede.
17 Haziran 2017 08:39

Hükümet, zeytinlik tartışmalarının arasında torba tasarıya ülke genelinde 4 milyon çalışanın hayatını tehlikeye düşürecek, 77 bin iş güvenliği uzmanını işsiz bırakacak kritik bir madde ekledi.

AK Partili milletvekillerinin verdiği bir önerge ile , Üretim Reformu tasarısına eklenen maddeyle 10'dan az işçi çalıştıran bakkal ve manav gibi küçük esnaftan muhasebeci ve avukatlık bürolarına kadar az tehlikeli sınıfındaki iş yerlerinde önümüzdeki ay başlaması gereken iş güvenliği uzmanı hizmeti alma zorunluluğu 2020 yılına ertelenecek. Aynı şekilde 10 ila 50 arasında çalışanı olan, az tehlikeli sınıfta yer alan iş yerleri ile kamu kurumlarında iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi istihdam etme zorunluluğu da aynı önergeyle kaldırılmış olacak.

İş sağlığı ve güvenliği (İSG) temsilcileri, bu görüşmelerde milletvekillerine sorunları anlatırlarken, işyerlerine getirilen İSG zorunluluğunun 3 yıl ertelenmesi halinde bu alanda çalışmak için eğitim almış 77 bin iş güvenliği uzmanının işsiz kalabileceği uyarısında bulundular. İSG temsilcileri, yasanın ilk olarak 2012 yılında çıktığını, daha sonra 1 Temmuz 2017 tarihine ertelendiğini belirtirlerken, ertelemeler nedeniyle iş yerlerinde iş güvenliğine ilişkin önlemlerin alınmadığını, kapsamdaki 1.1 milyon iş yerinde çalışan toplam 4 milyon işçinin 2020 yılına kadar iş kazalarına açık hale geleceğini bildirdiler. Temsilciler, ölümlü ve yaralamalı kazalar nedeniyle çok sayıda iş yerinin de kapanma tehlikesiyle karşılaşacağı uyarısını ilettiler.

SGKREHBERİ

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER