SON EKLENENLER

EMNİYET, BEKÇİLİK SINAVI YAPTIRDI AMA SINAV GÖREVLİ ÜCRETLERİNİ ÖDEYEMEM DEDİ

Emniyet Genel Müdürlüğü, 2017 yılında 15 ilde mahalle bekçiliği sınavı yaptırdı. Sınav il milli eğitim müdürlüklerinin ortak organizasyonunda yapıldı ama sınavda görev alan personele sınav ücretleri ödenmedi
23 Ocak 2019 08:25

Emniyet Genel müdürlüğü, 2017 yılında, 15 ilde mahalle bekçiliği sınavı yaptırdı.

Diğer sınavlarda olduğu gibi bu sınav da, il milli eğitim müdürlüğünün verdiği destekle yapılabilmiştir. Okullar sınav için tahsis edilmiş ve memurlar, öğretmenler sınavlarda görevlendirilmiştir.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2018 yılı Mart ayında, sınav giderlerini hesaplamış ve bildirmiştir. Ancak Emniyet sadece basım ve zarf malzeme giderlerini olan 9 bin 943 TL'yi ödemiştir. Sınava ait personel görevlendirme giderleri kapsamında yer alan komisyon görevli giderleri, şoför giderleri, sınav uygulama giderleri (salon ve bina görevlileri) ödenmemiştir.

Sınavda görev alan personel; CİMER, BİMER üzerinden başvuru yapmasına rağmen bu personel görevlendirme ücretleri ödenmemiştir.

İl Emniyet Genel Müdürlüğü, sınav ücretlerine dair konuyu Emniyet Genel Müdürlüğüne sormuştur. Emniyet Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığından 19/12/2018 tarihinde verilen cevapta ise, mevzuatta herhangi bir hüküm yer almadığı için, sınavda görev alan hem MEB hem de EGM personeline bu sınavla ilgili olarak bir ödeme yapılmasının mümkün olmadığını belirtilmiştir.

Şimdi tüm il milli eğitim müdürlükleri, Emniyet'in 19 Aralık 2018 tarihinde verdiği bu cevabı, hala talepte bulunan personelin ücret taleplerine bir cevap olarak bildirmektedir.

Memurlar.net'e görüşlerini bildiren bir personel konuyla ilgili olarak şunları söylemektedir:

2017 yılı mahalle bekçiliği sınavı yapıldı, ücretleri ödenmedi, ÜSTÜNE SOĞUK SU İÇİN diyor. Bundan sonra aynı cevabın verilmeyeceğinin garantisi yok. Bu sınavın ücretini ödeyemeyen yönetici olur mu?"

MEMURLAR.NET

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
Sinan
Acaba sınava girenlerde alınan paralara ne oldu?
SON EKLENEN HABERLER