SON EKLENENLER

ENGELLİLER İSTİHDAM İÇİN AÇLIK EYLEMİNDE

Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen engelli vatandaşlar, kamuda engelli kontenjanının yükseltilmesini talep ederek açlık eylemi başlattı.
21 Eylül 2017 08:39

SEYFETTİN ERSÖZ Ankara 

Türkiye Engelliler Platformu üyelerinin de aralarında bulunduğu 30’a yakın engelli, Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelerek açlık eylemine başladı.  
‘2 aydır sonuç yok’

Engelliler, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) üçüncü atamasının yapılması için engelli kontenjanının yükseltilmesini istiyor. Engelli vatandaşlar, “Engelliler atanmak istiyor” yazılı dövizler taşıdı. Kızılay’daki Devlet Personel Başkanlığı önünde geceli gündüzlü kalacaklarını belirten engelliler, üçüncü atamanın yapılmasına ilişkin bir açıklama gelene kadar açlık eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. Eyleme Samsun’dan gelen Mustafa Erdem (22) yüzde 50 engelli oranı bulunduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ve bazı milletvekilleri ile görüştük. Hepsi, ‘Bize zaman verin elimizden gelini yapacağız’ dedi. Üzerinden iki ay geçti ve hâlâ sonuç alamadık. Normal şartlarda üçüncü atamanın bu aylarda olması gerikiyordu. Devlet Personel Başkanlığı 2. atamada 5 bin 500 kişilik alım olacağını duyurmasına rağmen 2 bin 500 kişilik bir alım yaptı.”

Görme engelli eşine destek vermek için Kayseri’den gelen Emine Sarıçiçek ise şunları söyledi? “Yaptığımız görüşmeler de bize 3. atama planının olmadığını söylediler. Başbakan ve Cumhurbaşkanımızın sesimizi duymasını istiyoruz. Üçüncü atama olacağına dair bir açıklama yapılmasını bekliyoruz.”

MİLLİYET

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER