SON EKLENENLER

ENGELLİLERDEN, “EMPATİ YÜRÜYÜŞÜ”

Memur-Sen Engelliler Komisyonu tarafından “Engellilerin toplumsal yaşam içerisinde yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek ve toplumsal duyarlılığı artırmak” amacıyla Kızılay'da “Empati Yürüyüşü” gerçekleştirildi.
14 Mayıs 2017 09:58

Engelliler Haftası’nda toplumun dikkatini engellilerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek amacıyla göz bantları ve beyaz baston kullanılarak Kızılay Devlet Personel Başkanlığı önünden, Güvenpark’a yapılan yürüyüşe Memur-Sen Engelliler Komisyonu Genel Başkanı Elvan Uğurlu, Memur-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri, Memur-Sen’e bağlı sendikaların genel başkanları ve engelliler katıldı. Yoğun katılımın olduğu yürüyüşte, “Toplumsal Engelleri Kaldırın”, “Yolumuzu ve Ufkumuzu Kapatma”, “Duymamak Değil Duyarsızlık Acı Veriyor” yazılı dövizlerle toplumsal farkındalığın önemine dikkat çekildi.

Uğurlu: Toplumsal Engelleri Kaldıralım

Yürüyüş sonrasında yapılan basın açıklamasında konuşan Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Elvan Uğurlu, toplumun dikkatini yaşanan zorluklara çekmek için bu yürüyüşün tertip edildiğini belirterek “Bizler herkes gibi gündelik hayatın içinde yer alan; çalışan, emek veren insanlarız. Fakat engellilerin yaşadıkları bazı zorluklar var. Biz bu zorluklara dikkat çekmek için bu yürüyüşü yaptık. Engelliler haftasında yaptığımız bu yürüyüşün toplum nezdinde engellilerin unutulmamasına vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Kaya: Engelsiz Bir Yaşam İçin Sorumluluk Alalım

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Toç-Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya ise yaptığı konuşmada sorumluluk almanın ilk adımının empati olduğunu ifade etti. Kaya, “Bu yürüyüşün engellileri anlamak için bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Şimdiye kadar engelli kardeşlerimizi anladığımı düşünüyordum ama bu yürüyüşte bunun kolay olmadığını fark ettim. Engellileri anlamak için onların yaşamına dokunmak gerekiyor. Onların hayatlarını kolaylaştırmak buradan başlıyor. Hep birlikte beraber yaşadığımız bu hayatı kolaylaştırmak için sorumluluk almalıyız” şeklinde konuştu.

Kaynak:kamuexpress.com

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER