SON EKLENENLER

EYT İÇİN MHP DESTEĞİ YİNE GELMEDİ

Emeklilikte yaşa takılanların gözü kulağı Meclis'teydi. İYİ Parti tarafından verilen yasa teklifinin gündeme alınıp alınmaması Meclis Genel Kurulu'nda görüşüldü. AK PARTİ ve MHP, red oyu verdi; teklif yine gündeme alınmadı.
04 Aralık 2018 19:09

Emeklilikte yaşa takılanların gözü kulağı Meclis'te... İYİ Parti tarafından verilen yasa teklifinin Meclis'teki görüşmelerine başlandı.

Meclis'te ilk sözü teklif sahibi İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun aldı.

Erdun, EYT'lilerin çığlığının duyulması gerektiğini belirterek, tüm partilerden destek istedi.

MHP RED VERECEĞİNİ AÇIKLADI

MHP Grup Başkan Vekili Erhan Akçay, İYİ Parti tarafından sunulan teklifin yasalaşması halinde başka yeni mağduriyetler yaşanacağını savundu.

Akçay, teklifin alelacele hazırlanmış, sorunlara yol açacak bir teklif olduğunu savundu.

Akçay, daha derli toplu bir teklif gündeme geldiğinde, önümüzde süreçte uzlaşma içinde bir yasa çıkarılacağını söyledi ve teklife ret yanıtı vereceklerini kaydetti.

CHP VE HDP'DEN DESTEK

CHP Grup Başka Vekili Engişn Altay ise EYT'nin toplumsal trajediye dönüştüğünü, teklifin gündeme alınması halinde değişiklik yapılabileceğini kaydederek, CHP grubunun teklife tam destek vereceğini açıkladı.

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım da MHP'ye destek çağrısı yaptı ve "Gelin destek verelim, tartışalım" dedi.

HDP Grup Başkan Vekili Ayhan Bilgen de konuyu kim gündeme getirirse getirsin destek vereceklerini söyledi. Bilgen, konuya hak mağduriyeti açısından baktıklarını kaydetti.

'SAMİMİYET TESTİ OLACAK'

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Tükkan da teklifte kendisinin de imzası olduğunu belirtti. 24 Haziran öncesi tüm partilerin bu konuda söz verdiğini hatırlatan Türkkan, teklifin hakları gaspedilenlerle ilgili olduğunu kaydetti. Türkkan, gerekirse değişiklik önergesi verilebileceğini, aksaklık varsa düzeltileceğini ifade etti.

Türkkan, yapılacak oylamanın samimiyet testi olacağını belirtti.

Türkkan'ın ardından yeniden söz alan MHP Grup Başkan Vekili Erhan Akçay, sözlerinin arkasında olduklarını, ancak polemiklere yol açmadan ve bütçeyi yöneten iktidarla uzlaşma içinde olunması gerektiğini söyledi. MHP'nin tutumuna saygı beklediklerini kaydeden Akçay, "MHP'nin söz verdiği bütün hususlar mutlaka bir uzlaşma içinde yerine gelecektir" dedi.

ELEKTRONİK OYLAMA YAPILDI

Konuşmaların ardından oylamaya geçildi. İşari oylama konusunda Meclis Divanı'nda görüş ayrılığı olunca Meclis Başkan Vekili Levent Gök, elektronik oylama istedi.

Oylama sonucunda teklifin gündeme alınması reddedildi.

en bursa

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
İlyas merk
Siz meclis olarak bize desdek vermesseniz biz de oy vermeyiz siz bilirsiniz
SON EKLENEN HABERLER