SON EKLENENLER

EYT MECLİS GÜNDEMİNE GELİYOR. BU YASA ÇIKACAK

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve 3600 ek gösterge hakkında yeni açıklama geldi. CHP'li Ağbaba yaptığı açıklamasında; "EYT’yi Meclis’ten Çıkaracağız" dedi ve ayrıntıları paylaştı. Peki EYT yasası ne zaman çıkacak? İşte 3600 ek göstergede son durum...
09 Temmuz 2019 13:24

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Malatya İl Başkanlığı'nda basın açıklamasında bulunan Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba EYT ve 3600 ek gösterge hakkında yeni açıklamada bulundu.

TBMM'de sürekli gündeme gelen 3600 ek gösterge ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hakkında detayları paylaşan  CHP'li Ağbaba: "EYT’yi Meclis’ten Çıkaracağız" dedi.

Emekli vatandaşların ekonomik krizden etkilendiğini belirtti ve;

"Emeklilerimizin yarısından fazlası hala asgari ücretin altında maaş alıyor.

Dul ve yetimlerimiz 1000 TL’nin altında maaş alıyor, 1000 TL’nin altındaki o maaşlarıyla hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar.

Emeklilerin de dul ve yetimlerimizin de derhal yaşam şartlarının iyileştirilmesi için çalışma yapılması gerekiyor." dedi.

EYT hakkında yaptığı açıklamasında detayları paylaşan Ağbaba;

"Her yerde söylediğim bir başka mesele de EYT meselesi. Buradan da tekrar ediyorum. EYT’yi çözmesi gerekenler kaçıyorlar ama nereye kaçarlarsa kaçsınlar biz bu meselenin peşini bırakmayacağız.

Emeklilikte yaşa takılıyorlardı. Sonrasında emeklilikte AKP’ye takıldılar. Şimdi de MHP’ye takılıyorlar. Ama biz bu sorunu çözeceğiz.

O EYT’yi o Meclis’ten çıkaracağız. Yine seçim öncesinde vaat ettikleri 3600 ek gösterge meselesinin de bizzat takipçisiyim.

Hemşireye, Polise, Din görevlisine, Astsubaylara, Öğretmenlere, İnfaz Koruma Memurlarına ek göstergenin 3600 olması için mücadelemi sürdüreceğim. Bu meseleyi sürekli olarak gündem tutacağım." dedi...

 

KAMU PERSONELİ

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
Nihat
Çetin
Fatma ökdem
Inşahllah sizçıkarırsiniz zizllere bol bol dua ederiz hep yanininzda oluruz inşahlla h inşahhla
SON EKLENEN HABERLER