SON EKLENENLER

EYT TARTIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Katıldığı bir televizyon programında konuşan AKP Milletvekili Polat Türkmen’in Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hakkında yaptığı olumsuz açıklamalara karşı CHP’den flaş yanıt geldi. CHP Milletvekili Deniz Yavuz Yılmaz EYT’lilerin mağduriyetliklerini dile getirerek EYT’lilerin sadece adalet istediklerini ve konunun TBMM’ne getirilerek yasalaştırılmasını söyledi.
15 Temmuz 2019 15:01

 Ayrıca, Türkiye ekonomisinde yaşanan sıkıntıları öne sürerek EYT konusunun gündemde tutulmamasını söyleyen Türkmen’in bu sözlerine EYT Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanından da yanıt gecikmedi. Başkan Türkmen’e seslenerek acaba kendisi kaç yaşında emeklilik hakkını kazanmıştır? ilk emekli maaşını kaç yaşında almaya başlamıştır? diye seslendi.

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuz Yılmaz, AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen'in emeklilikte yaşa takılanlar konusu ile ilgili bir televizyon programında yaptığı yorumlara cevaben açıklamalarda bulundu. Yavuz Yılmaz açıklamasında şunları söyledi;

EYT ÖNERGESİ AKP VE MHP OYLARI İLE REDDEDİLDİ

‘’Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yani emekli olmak için gereken prim sayısını doldurmalarına rağmen emekli olma yaşları gelmediği için emekli olamayanlar bir yıldan uzun süredir ülkemizin gündeminde. Zaman zaman sosyal medya ve benzeri platformları üzerinden örgütlenerek seslerini duyurmaya çalışan EYT mağdurları özellikle geçtiğimiz seçim dönemlerinden önce yürüttükleri kampanyalarla seslerini duyurmuş ve mücadeleleri ülke gündeminde yerini almıştır. 24 Haziran seçimlerinde siyasi partilerin vaadlerinde sorunun çözüleceğine dair sözler verilse de TBMM'ye gelen her önerge Cumhur ittifakı tarafından reddedildi ve zaman geçtikçe sorunu unutturma yönünde siyasi tavırlar ortaya konuldu. Halbuki emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) hak ettiklerini istiyorlar. Bu insanlar açlıkla karşı karşıyalar ve sağlık hizmetlerinden yararlanamıyorlar. 65 yaşına geldiklerinde borçlu dahi çıkabilirler ve sadece adalet istiyorlar’’ dedi.

EYT’LİLERİN YANINDAYIZ

CHP’li Yılmaz sözlerine şöyle devam etti; ‘’Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olarak her zaman EYT’lilerin yanındayız ve bu sorun çözülene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. AKP’ye ve MHP'ye sesleniyoruz gelin verdiğiniz sözü tutun. EYT’lilerin bu haklı talebini TBMM ile birlikte çözelim diyoruz’’ dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen katıldığı bir televizyon programında EYT’liler konusunda ‘’bizim dönemimizde böyle bir olay cereyan etmemeli. Dünyanın hiçbir yerinde de bu kadar erken emeklilikte dediğimiz bu olay yok. Dolayısıyla dünyada olmayan, dünyanın da bir ekonomik sıkıntı da olduğu, Türkiye'nin de bundan etkilendiği bir dönemde bunun çıkabilme imkânı yok’’ dedi.

TÜRKMEN’E CEVAP

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ise AKP’li Türkmen’in bu sözlerine ‘’EYT’lilerin geçim derdini yok sayarak bu açıklamaları yapan ve bu kadar erken yaşta emekli mi olunur? diye soran Sayın Türkmen'e ben de sormak istiyorum acaba kendisi kaç yaşında emeklilik hakkını kazanmıştır? ilk emekli maaşını kaç yaşında almaya başlamıştır? Sözleri ile cevap verdi.

KAMU PERSONELİ

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
Ali Haksever
Bugüne kadar AKP'ye verdiğim oylar haram zehir zıkkım olsun. Kendilerine gelince saraya, villaya, makam arabalarına, yandaş şirketlere para var. EYT'liye gelince yok. Yok Ya! Hadi Ordan! Siz bir daha iktidarı zor görürsünüz.
CELALEDDİN BÜYÜ
Beyefendiler kendileri bir ay dahi vekillik yapsalar emekli olabiliyorlar ama iş vatandaşa gelince hak tan hukuktan bahsediyorlar.sayın vekil siz bir dönem yaptıktan sonra aday gösteriemesiniz bile emekli olabiliyorsunuz.bu parayı nasıl yemeyi düşünüyorsunuz biraz utanın böyle giderse 2023 boş ver 2020 bile size hayal olur. ayıp
Ali demir
16 yıldır ekonomi iyiydi muhtarların maaşı yoktu millet vekili az dı suriyeli yoktu hepsine kaynak nereden bulundu eyt ye gelince kaynak YOK inanırlır DEĞİL
Metin Çıkrıkcı
Mutlaka eyt çıkması lazım yoksa 2023 hayal olur
Metin Çıkrıkcı
Eyt bir hak kaybıdır ak parti bu ülkede anayasa değiştirmemiş reformcu ve dünya lideri bir cumhurbaşkanımız olduğunu düşünürsek bu yasayı ben çıkartmadım Yaşar okuyan çıkarttı değip arkasına sığınamaz bu vesile ile Eyt çıkmaz ise 2023 hedefi tutmayacak ve görev aldığım partim seçimi kaybedecektir artık halkın isteklerine kulak verilmesini talep etmekteyiz
AHMET Ateş
Millete kulak tıkamak siyasette intahar etm
Abdullah
Biz erken emeklilik istemiyoruz sadece hakimiz olanı isyiyoruz en.kücügümüz 45 yaşında emekli olmak istiyoruz
hasan
bizim hakkımız olan ikramiye alan emekliler arasında içinizden birçoğunuz 46 yaşında emekli olupya ikramiye alan vardır....bakın çevrenize onlarda olgunlaşıpta mı emekli olmuşlar.
SON EKLENEN HABERLER