SON EKLENENLER

FETÖ, KUMPAS DOSYALARINI ABD'YE TAŞIDI

17-25 Aralık oyunu, FETÖ'cüler tarafından kaçırılan kurgu ve montaj dosyalarıyla geçen yıl ABD'de sahnelendi. FETÖ firarisi eski CHP Milletvekili Aykan Erdemir ile 17-25 Aralık'ta aktif rol alan eski komiser Hüseyin Korkmaz, sahte raporları ABD mahkemesine taşıyarak kumpası uluslararası boyuta taşımak istedi
18 Aralık 2018 08:41

Türkiye'de operasyon kabiliyetini yitiren terör örgütleri ve arkalarındaki güçler, bu kez eski filmi başa sardı. 17-25 Aralık oyunu FETÖ'cüler tarafından kaçırılan kumpas, kurgu ve montaj dosyalarıyla geçen yıl ABD'de sahnelendi. "Atilla davası" olarak tarihe geçen davaya, eski CHP Milletvekili Aykan Erdemir ile 17-25 Aralık operasyonlarında aktif görev alan eski komiser Hüseyin Korkmaz, FETÖ'cülerin hazırladığı sahte raporu götürüp, yargılamada delil olarak kullanılmasını sağladı. Kumpasın uluslararası boyuta taşınmak istendiği bu süreçte hainlerin casusluk serüveni dünya kamuoyunun gözü önünde yaşandı. İhanet örgütü bu kez 24 Haziran'daki Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar hükümeti bu dava üzerinden yıpratmayı umdu ama başaramadı. Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın 3 Mart 2017'de New York'ta tutuklandığı bilgisi geldi. O an kimse bu tutuklamanın ne anlama geldiğini kestiremedi. Bir yıl önce de İran asıllı işadamı Reza Zarrab yine bu ülkede tutuklanmıştı. FETÖ, 17-25 Aralık operasyonlarını büyük ölçüde Zarrab ve Halk Bankası üzerinden yürütmüştü. Sözde yolsuzluk operasyonu olarak yürütülen soruşturma dosyasındaki bir iddia da Türkiye'nin, Zarrab ve Halk Bankası üzerinden ABD'nin İran'a koyduğu ambargoyu delme, bu şekilde iki ülke arasında ticaret yapma iddiasıydı. "Atilla davası" olarak tarihe geçen ABD'deki davada aynı iddialarla Türkiye köşeye sıkıştırılmaya çalışıldı. New York'ta önce "Zarrab" sonra "Atilla davası" diye kamuoyuna sunulan dava ile ABD'de Türkiye'ye yeni bir operasyon başlatıldı. Davanın sadece adı yeniydi. Davaya sözde belgeleri taşıyanlar ise 17-25 Aralık'ı yapan aynı hainlerdi. Davada, bir tek Atilla tutuklu yargılandı. Zarrab'ın sanık değil tanık olarak mahkemeye çıkarılması, perde arkasındaki anlaşmaları gündeme getirdi. Zarrab ve Atilla üzerinden Türkiye'nin hedef alındığı davada, kumpas kısa sürede açığa çıktı. New York'ta 29 Kasım'da başlayan davada neredeyse her gün yeni bir skandal patladı.

'HEDEF ERDOĞAN' İTİRAFI

Skandallardan bazıları şöyleydi:

Eski CHP Milletvekili Aykan Erdemir ile bankalar yeminli murakıbı Osman Zeki Canıtez'in de New York Bölge Mahkemesi'ne FETÖ'cülerin hazırladığı 28 Ocak 2014 tarihli sahte raporu götürerek yargılamada delil olarak kullanılmasını sağladıkları ortaya çıktı.

ABD'de savcılarla anlaşan Zarrab'ın, bu ülkede tutukluyken Türkiye'deki çalışanı Sinem Arslan'a yolladığı not ortaya çıktı. ABD'deki avukatları aracılığıyla WhatsApp üzerinden yollanmış tek sayfalık notta Zarrab, cezasını tamamladıktan sonra Dubai'ye yerleşmek istediğini ve bu konunun Dubai'deki avukatına iletilmesini istiyordu.

Davanın savcısı, duruşmaların 10'uncu gününde tanık olarak kürsüye polis memuru Hüseyin Korkmaz'ı çıkardı. Korkmaz, İstanbul'da yargılanırken serbest bırakılan FETÖ şüphelisi komiser yardımcısıydı. ABD'li savcının iddialarını desteklemek için mahkemeye çıkardığı Korkmaz, İstanbul'da serbest bırakılınca ABD'ye nasıl kaçtığını, Türkiye'den kumpas dosyalarını nasıl kaçırdığını anlattı. Sözde yolsuzluk iddialarıyla Başkan Erdoğan'ın hedef alındığını da itiraf etti. CIA ve FBI'ın Türkiye'den kaçırdığı FETÖ'cüleri ABD'li savcılar tanık yaparken, davanın hakimi Richard Berman'ın 2014'te İstanbul'da FETÖ'nün düzenlediği bir sempozyuma katıldığı ortaya çıktı. Berman da Erdoğan'ı hedef aldı ve Atilla'ya 32 ay hapis cezası verildi.

CEZAEVİNDE BİLE GİZLİ NOTLARLA İHANETİ SÜRDÜRDÜLER

17 Aralık yargı darbe girişimine ilişkin İstanbul'da görülen davada, tutuklu sanıklardan eski emniyet müdürü Kazım Aksoy, 8 Aralık 2017'deki savunmasında ABD'deki Atilla dosyasının bu ülkeden istinabe (adli yardım) yoluyla istenilmesini talep etti. Aksoy'un "ABD'deki dava direkt bizim davamızı ilgilendiriyor" ifadesi 'itiraf' olarak kayıtlara geçti. İstanbul Silivri Cezaevi'nde 16 Şubat'ta düzenlenen bir tutanağa göre, eski emniyet müdürü sanık Ömer Köse, avukat S.B. ile aşırı şekilde yakınlaştı. Avukat bir not alınmadığını, almış olsa bile vermeyeceğini belirtti. Aynı avukat, sanık emniyet amiri Gaffur Ataç ile görüştü. Avukatın, üzerinde sakladığı notu Ataç'a verdiği fark edildi. Ataç da notu yırtıp yuttu.

Eski CHP'li vekil Aykan Erdemir hakkında FETÖ üyeliğinden yakalama kararı bulunuyor. Erdemir'in ABD'ye firar ettiği ortaya çıktı.

Azılı FETÖ'cüler Emre Uslu ve Adem Yavuz Aslan firar ettikleri ABD'deki Atilla davasına ellerini kollarını sallaya sallaya katıldı

Eski Komiser Hüseyin Korkmaz, FETÖ'nün sahte raporlarının ABD'deki yargılamada delil olarak kullanılmasını sağladı.

Zarrab davasının hakimi Richard Berman'ın Türkiye'de FETÖ'nün düzenlediği sempozyumlara katıldığı ortaya çıktı

FATİH ULAŞ

SABAH

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER