SON EKLENENLER

GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİDEN ANLAMLI MESAJ

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik yapılan ikinci dönem ortak sınavların sonuçları açıklandı. Ortak sınavlarda tüm soruları doğru yanıtlayarak birinci olan öğrenciler arasında Adıyaman'da yaşayan doğuştan görme engelli Sena Nur Toprak, Amasya'da hayvan otlatarak ailesine yardım eden Beyzanur Aslan ve Muş Varto'da çobanlık yapan Eda Beytaş da yer aldı.
02 Haziran 2017 04:05

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik yapılan ikinci dönem ortak sınavların sonuçları açıklandı. 

Sınavlara toplam 1 milyon 185 bin 328 öğrenci katıldı. Sınav sonuçları, e-okul sistemine öğrencilerin ders yazılı notu olarak işlendi. Ortak sınavlarda tüm soruları doğru yanıtlayarak birinci olan öğrenciler arasında Adıyaman'da yaşayan doğuştan görme engelli Sena Nur Toprak, Amasya'da hayvan otlatarak ailesine yardım eden Beyzanur Aslan ve Muş Varto'da çobanlık yapan Eda Beytaş da yer aldı. 

Beytaş kışın köyün yolu kapalı olduğu için okula babasının çektiği atlı kızakla gidiyordu. Beytaş'ın ablası da geçen yıl TEOG şampiyonu olmuştu.

Başarının yolunun azimli çalışma olduğunu dile getiren Toprak ise "Her ne kadar karanlık bir dünyam olsa da aydınlık bir geleceğim olacak" dedi. Başarısını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a armağan etmek istediğini söyleyen Toprak "Kendisini görmedim ama çok seviyorum" diye konuştu.

sabah

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER