SON EKLENENLER

İDARİ KADROSU VAR, ÇALIŞANI YOK!

Aydın’da bulunan Sultanhisar Huzurevi 2011 yılında 5 milyon TL bedelle ihale edildi ve inşaatına başlanıldı.
09 Eylül 2019 06:33

Maliyeti 10 milyon TL’yi bulan huzurevi geçtiğimiz yıl tamamlandı ama başta yaşlı bakımı olmak üzere mutfak ve temizlikten sorumlu eleman alınamadığı için hizmete açılamadı. Sultanhisar ve çevre ilçelerde bakıma muhtaç 250 yaşlı vatandaş, çalışanı olmamasına rağmen idari kadrosu oluşturulan huzurevinin açılmasını bekliyor.

Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde 2011 yılında 5 milyon TL bedelle ihale edilen ve yaklaşık maliyetinin 10 milyon lirayı bulduğu iddia edilen Sultanhisar Huzurevi, tamamlanmasına rağmen 1 yıldır hizmete açılamadı. Yaşlıların bakımı ve diğer hizmetlerden sorumlu olacak kimsenin işe alınmamasından dolayı hizmete başlanılmayan huzurevinde çalışan kimse olmamasına rağmen idari kadro oluşturuldu. Sultanhisar’da bakıma muhtaç yaşlı yakınları huzurevinin açılmasını beklerken, bir yaşlı yakını gazetemize açıklamalarda bulundu.

“MALİYETİ 10 MİLYON TL’Yİ BULDU AMA ELEMAN ALINAMADI”

Aydın’da yaşayan mağdur yaşlı yakını gazetemize açıklamalarda bulunarak, “Yetkililerden aldığım bilgilere göre yardıma ve bakım desteğine ihtiyacı olan yaşlıların Türkiye oranı ortalaması yüzde 8 civarında. Aydın’da ise bakıma ihtiyacı olan yaşlıların oranı yüzde 12. Yani Aydın’da desteğe ihtiyacı olan yaşlı sayısı, Türkiye ortalamasından yaklaşık yüzde 50 daha fazla. Aydın’da mevcut özel ve kamuya ait yaşlı bakım merkezleri ihtiyaca cevap vermediği için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde 110-120 kişilik bir yaşlı bakım merkezi planladı ve 2011 yılında 5 milyon TL ile ihale edildi. Toplam maliyeti 10 milyon TL’yi bulan bakım merkezi, eleman alınmadığından dolayı halen açılmadı” dedi.

“1 SENEDİR 30 ELEMAN ALINAMADI”

Konuşmasına vatandaşların bakım merkezinde kalmak için sıraya yazıldığını belirterek devam eden yaşlı yakını, “Aylık bin 800 lira ödemeyi kabul eden yaşlılar sıraya yazılmış durumda. Şu anda 250 civarında desteğe muhtaç yaşlı, dört gözle binanın faaliyete geçmesini bekliyor. Odalarından mutfağına kadar her bölümü hazır, hatta çevre düzenlemeleri bile yapıldı. Kimsenin hizmet almadığı binanın idari kadrosu da tamamlanmış durumda. Yetkililer ‘30 eleman alındığı gibi bina hizmet vermeye başlar’ diyor. 10 milyon liralık yatırım yapıldı ama 1 senedir mutfak, temizlik ve bakım elemanları alınamadı” ifadelerini kullandı.

MİLLİ GAZETE

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER