SON EKLENENLER

İSTANBUL DÜĞÜMÜ ÇÖZÜLÜYOR

Maltepe'deki sayımın bugün bitip, İstanbul İl Seçim Kurulunun birleştirme tutanaklarını tanzim etmesi durumunda CHP adayı mazbatasını alabilecek.
14 Nisan 2019 10:04

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) yerel seçimlere yönelik itirazları karara bağlaması ile ilgili takvimde önemli bir aşamaya giriliyor. Siyasi partilerin çok sayıda itiraz başvurusu ile ilgili karar alan YSK'nın gündemini, bundan sonra olağanüstü itiraz talepleri oluşturacak. AK Parti'nin de bu kapsamda yarın İstanbul seçimlerinin yenilenmesi talebi ile YSK'ya başvurması bekleniyor.

31 Mart seçimlerinin üzerinden iki hafta geçmesine rağmen siyasi partilerin itirazları nedeniyle birçok yerde seçim sonuçlarına ilişkin tartışmalar sürüyor. Seçimlerin hemen ardından üç aşamalı bir itiraz süreci işlemeye başlamıştı. Siyasi partiler itirazlarını ilk olarak ilçe seçim kurullarına, buradan il seçim kurullarına taşıdı. Normal itiraz sürecinin son aşaması olan ve YSK'ya yapılan başvuruların karara bağlanmasına yönelik süre de dün itibarıyla tamamlandı. Maltepe için alınan oyların tümümün sayılması kararı kapsamında da bu ilçedeki sayım işleminin bugün tamamlanması bekleniyor. Maltepe'deki oyların sayımının tamamlanmasından sonra İstanbul'daki seçim düğümünü çözecek son aşamaya geçilecek. İl Seçim Kurulu, 'Birleştirme tutanağı' tanzim edecek. Bu aşamada İl Seçim Kurulu kazanan adayı da bir anlamda ilan etmiş olacak. CHP'liler de yarın Ekrem İmamoğlu'na mazbatanın verileceğini dile getiriyor.

OLAĞANÜSTÜ İTİRAZ SÜRECİ

AK Parti'nin İstanbul'daki seçimlerin yenilenmesine yönelik 'Olağanüstü itiraz' yolunu da bu aşamadan sonra 7 gün içinde kullanması gerekiyor. AK Parti'nin geciktirmeden YSK'ya başvuracağı belirtiliyor. YSK'nın, 7 günlük itiraz süresinin dolmasını beklemeden, AK Parti'nin başvurusunu karara bağlayacağı ifade ediliyor. AK Parti'nin itirazından sonra YSK, daha önce görüşmeyi ertelediği Büyükçekmece başvurusunu da gündemine alarak hem İstanbul'daki seçimlerin yenilenmesi hem de Büyükçekmece konusundaki itirazı karara bağlayacak.

TÜRKİYE GAZETESİ

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER