SON EKLENENLER

JANDARMA'NIN SUBAY ALIMINDA, ALES SORUNU!

Jandarma Genel Komutanlığı'nın subay alım ilanında aranan ALES şartı bir çok adayın başvuramamasına neden olacak
20 Mart 2018 13:23

Jandarma Genel Komutanlığı, dün yayımladığı ilanla, subay ihtiyacını karşılamak amacıyla, (430)'u sözleşmeli ve (70)'i muvazzaf (60'ı pilot, 10'u tabip) olmak üzere toplam (500) subay temini yapacağını belirtti.

Jandarma Genel Komutanlığı, geçmiş dönemlerde personel alımı yaparken KPSS gibi objektif bir sınav kriterine başvurmuyordu.

Bu yıl bir değişiklik yapılmıştır. Jandarma'nın 500 kişilik personel alım ilanında yer alan şart şu şekildedir:

"c. Ön başvuru yapan adayların KPSS notunun%70'i ve ALES notunun%30'u alınarak oluşturulan puana göre en yüksekten düşüğe doğru sıralanacak ve temin edilecek branş kontenjanının on katı kadar adaya 13 Nisan 2018 tarihine kadar www.jandarma.gov.tr internet adresi üzerinden "seçme sınavlarına çağrılma ve sınav ücretini yatırma" duyurusu yapılacaktır."

Bu şarta, KPSS'nın%70'i, ALES'in yüzde 30'undan puanla ile sıralama yapılacak ve en yüksek puanlı 10 katı aday seçme sınavına çağrılacaktır.

Ancak, bu belirleme bir çok adayın başvuru yapmamasına neden olacaktır. Zira ALES, sınav kılavuzlarında yer aldığı üzere, "akademik personel alımlarında, lisansüstü eğitime girişte, mühendislik tamamlama programlarına girişte" kullanılmaktadır.

Jandarma Genel Komutanlığı bu husus 2017 ALES sınav kılavuzuna bakarak görebilir. Tıklayınız.

Bir idari işlemde aslolan belirlilik ilkesidir. Adayların daha önce hiç bilgilendirilmedikleri bir konuda, aniden ALES puanı istemek "belirlilik" ilkesinin ihlali anlamına gelir.

Bu bağlamda, Jandarma Genel Komutanlığının, eğer daha fazla başvuru almak istiyorsa, başvuruları sınırlandıran bu şartı gözden geçirmesinden fayda bulunmaktadır.

MEMURLAR.NET

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER