SON EKLENENLER

KADRO ALAN İŞÇİLER MUTLU DEĞİLLER!

Taşeron Meclis Gündemi'nde...
03 Aralık 2019 14:54

İyi  Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Belediye taşeron işçiliğinden sürekli işçi kadrosuna geçen işçilerin sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisin’de dile getirdi.

"696 sayılı KHK ile belediye şirketlerine aktarılan işçiler maalesef mutlu değiller. Bu işçiler kadroya geçtikten sonra Sosyal haklar yönünden değişen hiç bir şey olmamış, hatta geriye gidiş olmuştur. Taşeronda çalışırken maaşları, asgari ücret artı eğitim durumuna göre yüzdelik farklar Fiyat indirimi yansıtılarak ödeniyordu.

Fakat kadroya geçince bu fark ödemesi kaldırıldı. Yine kamu iş toplu sözleşmesine dâhil edilmedikleri için her 6 ayda bir% 4 zamma mahkûm edildi.

Halen bir köle düzeni içinde yokluk ve yoksullukla çalıştırılmaktadır. Tayin hakkı verilmediği için de aile bütünlükleri bozulmuş durumdadır.

Taşerondan belediye şirketlerine geçirilen bu işçilerin sorunları acilen çözüme kavuşturulmalıdır.

Belediye ve İl Özel İdare şirketleri işçileri ilave tediye ücretinden yararlanamamakta olup bazı belediyelerde de maaşların zamanında yatmadığı şikâyetleri gelmektedir.

Buralarda çalışan işçilerde sürekli işçi kadrosuna geçirilerek bu mahrumiyetler son bulmalıdır.

Yargı kararları uygulanmamakta işe iade davalarını kazanan işçiler kadroya alınmak için başvurduklarında ret cevabı almaktadırlar. Bu konuda da bir düzenleme yapılmalıdır."dedi.

SGKREHBERİ

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
Adsm V.h.k.i 4D
İçi boşaltılmış Kadro.!!! Eşit işe eşit ücret yok.!! Kıdem yok, ögrenim durumu farkı yok, enflasyon farkı yok, öğrenim farkı yok.!!!! Ne diye verdiniz Kadroyu arkadaş.!!! Milletin aklıyla alay edenler seçim zamanı bu millet size gereken cevabı elbet verecektir.!!! 3 sene sonra grşrz..!!
Sedat
Birde onu bile alamayıp halen karayollarında çalışanlar var
kenan
nasıl mutlu olalım kadrodan önceki maaşımız daha yüksekti kadroyu zoraki verdikleri için intikam alıyorlar.
SON EKLENEN HABERLER