SON EKLENENLER

KADRO ALAN TAŞERON ÇÖZÜM BEKLİYOR! 2020'YE KADAR AYNI ZAM..

Kadro alan taşeron, sorununa çözüm bekliyor: 2020'ye kadar aynı zam..
07 Aralık 2018 16:31

TÜİK 3 Aralık’ta enflasyon oranlarını açıkladı. 15 yılın rekorunu kıran eylül enflasyonunun açıklanmasının hemen ardından, TÜİK’te görev değişiklikleri yaşandı. Enflasyonla Topyekün Mücadele adı altında yapılan göstermelik uygulamalarla birlikte, kasım ayında enflasyon, çarşı pazarda değilse bile kağıt üzerinde yüzde 1.44 gerileyerek yüzde 21.62 oldu.

BU NE ANLAMA GELİYOR?

Peki bu ne anlama geliyor? 2018 yılının ilk 6 ayında oluşan enflasyondan kaynaklı memur ve emekliler maaş zammı ile birlikte yüzde 9.17’lik fark almıştı. Daha ikinci dönemin ilk ayı olan eylül ayında maaşlar yüzde 6.3 eridi. 2019 yılı ilk altı ayı memur ve emekliler için zam oranı yaklaşık yüzde 4+yüzde 7=yüzde 11 olacak gibi görünüyor.

MEMUR VE KAMU İŞÇİLERİ FARK ALIYOR

Memur ve emekliler için toplu sözleşmede enflasyon farkları yer alırken, taşerondan kadroya geçen işçiler ise bundan yararlanamıyor. Zira nisan 2018’de 696 sayılı KHK ile taşeron işçilerin kamuda sürekli işçi kadrosunda istihdam edilmelerinin hemen ardından hükümet yeni bir düzenleme yaparak sendika üyesi olsun ya da olmasın yıllık maaş zammını her yıl için 2020’ye kadar yüzde 4+yüzde 4 olarak belirledi. Eğer hükümet yeni bir düzenleme yapmazsa sürekli işçi statüsüne geçenler enflasyon farkı alamayacak.

KADRO DÜZENLEMESİNDE SIKINTILAR VAR..

Kadroya geçen taşeronlar yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Bunlardan bazıları da şu şekilde;

KENDİLERİNİ ANLATTILAR

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde kadro alan taşeron, '....Temizlik işçisi olarak çalışıyorum. Kadroya geçtik ama bir çok olumsuzluk yaşıyoruz. Taşeronda çalışırken şirketten kaç kişi çalışacağı ve ne iş yapacağımız belliydi. Yasa çıktıktan sonra emekli olup ta taşerondan çalışanların işine son verildi, emekliliği dolmuş olanlar zorunlu emekli edildi, güvenlik soruşturmasını geçemeyen arkadaşlarımız işten çıkarıldı. Yerlerine çok az eleman alındı.

İKİNCİ İŞ YAPMAZSAM KESİNLİKLE GEÇİNEMEM

Bu sebeple daha çok alanda çalıştırılmaya başlandık. Maaşlarımız eriyor, İkinci iş yapmasam kesinlikle geçinemem...'

EVRENSEL

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER