SON EKLENENLER

KADRO VERİLMEYEN TAŞERON İŞÇİLER TBMM GÜNDEMİNDE

Taşerona kadro sürecinde kadro verilmeyen taşeron işçiler TBMM gündeminde konuşuldu. Karayolları taşeron işçileri, MEB taşeron işçilerine kadro verilmemesi milletvekilleri tarafından dile getirildi.
15 Mart 2018 18:20

TBMM Genel Kurulunda taşeron işçiler gündeme getirildi. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ve Denizli Milletvekili Kazım Arslan, kadro verilmeyen taşeron işçiler konusunu meclis kürsüsünden dile getirdi. Kapsam dışında kalan işçilere de kadro verilmesi isteği vurgulandı.

Meclisin 14 Mart tarihli oturumunda Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Karayolları taşeron işçileri hakkında konuştu. KGM’de çalışan 19.697 işçiden sadece 4.923’ünün kadro alabilmesini eleştirdi. Ayrıca taşeron şoförlere, KİT personeline kadro verilmemesine değindi. MEB, Sağlık Bakanlığı ve belediyelerde de mağduriyetler yaşandığını dile getirdi. Bunların da bir an önce kadroya alınması gerektiğini belirtti.

Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet; kürsüdeki konuşmasında Karayolları Genel Müdürlüğünde hizmet veren taşeron işçilere değindi. İhale kapsamı nedeniyle Karayollarının asli ve sürekli işlerini ifa eden işçilerin maalesef kadroya alınmadığını dile getirdi. Binlerce insanın bir düzenleme beklediğini kaydetti.

Denizli Milletvekili Kazım Arslan, 15 Mart tarihli TBMM Genel Kurul toplantısında KGM, DHMİ, TRT, Anadolu Ajansı, Ziraat Bankası ve 26 diğer farklı kurumda çalışan işçilerin taşerona kadro düzenlemesinden faydalanamadığını ifade etti. Başbakan’a bu işçilerin neden kadrodan yararlanamadığını, neden ayrım yapıldığını sordu

 

MYMEMUR

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
Mustafa
Bu kadro görüşmelerinde kamu hastaneleri mutfak bölümlerinden bahsedilmiyor bizlerde kadro istiyoruz neden ayrımcılık yapılıyor bizlerde bu kurumlarda emek veriyoruz ama bizleri hep ekarte ediyorlar mecliste virane millet vekili hiç bu konulardan bahsetmiyorlar ben mutfak bölümünde çalışıyorum ama bu ayrımcılık yüzünden işten soğudum insanları bir birine düşürdüler ayrımcılık yapmadan herkese eşit davransalar şu yüzde yetmişlik olayını bitirseler güzel olucak bizimse hakkımız oldunu düşünüyorum saygılar sayın büyüklerimiz sesimizi duysunlar artık gereğinin yapılmasını arz ederim
Perihan öztürk
Ben K YK na bağlı bur kız yurtunun yemekhanesinde aşçı olarak çalışıyorum neden bize kadro verilmedi
SON EKLENEN HABERLER