SON EKLENENLER

KAMUDA VE İŞ HAYATINDA 4 ÖNEMLİ ADIM GELİYOR!

Kamuda ve iş hayatında 4 önemli adım geliyor!
11 Ekim 2018 08:46

Çalışma hayatında 4 önemli adım

----Esnek çalışma iş ve sosyal güvenlik yasasına eklenecek
----Emekli memurlar göreve dönebilecek
----Uzman kişiler devlette esnek çalışabilecek
----Yarım çalışma ödeneğinde koşullar iyileştiriliyor

YENİ DÜZENLEMELER GELİYOR

Hükümet enflasyonla topyekûn mücadele programıyla istihdamı destekleyecek yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. İşçi çıkarmaların önüne geçmek için işletmelere yeni desteklerden esnek çalışmaya kadar birçok başlıkta yeni düzenlemeler devreye girecek.

ANALIK YARDIMI İÇİN

Bazı kamu kurumlarında pilot uygulanmaya başlayan esnek çalışma sistemleri geliştirilerek, işgücü piyasasına esneklik sağlayan bu sistem iş ve sosyal güvenlik kanununa eklenecek.

EMEKLİ MEMURLAR GÖREVE DÖNEBİLECEK

Yarım çalışma ödeneğinde koşullar iyileştirilecek, uzman kişiler devlette esnek çalışabilecek, emekli memurlar göreve dönebilecek.

KIDEM TAZMİNATINDA KONUSUNDA ÇALIŞILIYOR

Aile, Sosyal Hizmetler ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kıdem tazminatı, esnek çalışma modelinin yaygınlaştırılması konusunda çalıştıklarını açıkladı. Yeni Ekonomi Programı kapsamında yarım çalışma ödeneğinin etkin kullanımı sağlanırken, esnek çalışma modelleri de sosyal güvenlik sistemiyle desteklenecek.

PRİM GÜN SAYISI VE ANALIK YARDIMI

Esnek çalışmada prim gün sayısı ve analık yardımı için esnek koşullar sağlanacak. Doğum sonrası analık izninin bitiminden itibaren yarım çalışma ödeneği ödeniyor.

GENÇLERE ESNEK ÇALIŞMA FIRSATI

Gençlere kamu kurum ve kuruluşlarında da esnek çalışma koşulları sunulacak. Yeni dönemde kamuda ve özel sektörden emekli olan, görevinden ayrılan yöneticiler ile uzman personel kamuda maaşlı çalışabilecek.

Hazal Ateş-YeniAsır

YENİ ASIR

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER