SON EKLENENLER

KİT TAŞERON İŞÇİLERİNE KADRO VERİLMESİ İÇİN KANUN TEKLİFİ VERİLDİ

KİT taşeron işçileri için kanun teklifi verildi. TBMM’ye verilen kanun teklifinde KİT taşeron personeline kadro verilmesi öngörülüyor. CHP’nin verdiği kanun teklifi komisyonda ve sonra TBMM’de görüşülecek.
15 Ocak 2018 14:00

KİT taşeron işçileri hakkında kanun teklifi verildi. TBMM Başkanlığına sunulan kanun teklifinde Kamu İktisadi Teşebbüslerinde görev taşeron işçilere kadro verilmesi öngörülüyor. Teklifi Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın sundu. İlk olarak ilgili komisyon gündemine girmesi beklenen teklifin değerlendirilme süreci TBMM’de devam edecek.

Kanun teklifinde Kamu İktisadi Teşebbüslerinin ekonomik alanda faaliyet gösteren devlet kuruluşları olduğu, kamu maliyesi içinde önemli bir yer tuttukları ifade edildi. Bu kurumların amaçlarının ekonomik faaliyette bulunarak kamu hizmeti veya sosyal hizmet görmek olduğu vurgulandı.

Taşeron işçilerin kadroya alınması sürecinde KİT personeli dışarıda bırakıldığı için teklifin verildiği belirtildi. Bu koşullar altında taşeron işçiler arasında ayrım yapıldığı, onbinlerce taşeron işçiye kadro verilmediği hatırlatıldı.

Teklif kabul edilirse 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin Geçici 23. maddesinde değişiklik yapılacak. Bu şekilde kadro verilecek taşeron işçiler kapsamında KİT taşeron işçileri de alınmış olacak

 

MYMEMUR

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER