SON EKLENENLER

KİT'LERDEKİ TAŞERON İŞÇİLERE KADRO AÇIKLAMASI

KİT personellerine kadro verilmeyeceği geçtiğimiz gün hükümet tarafından açıklanmıştı. Ancak Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay yaptığı son dakika açıklamasında KİT'lerde çalışan personelleri sevindirdi.
15 Aralık 2017 18:48

Devam eden asgari ücret tespit komisyonu görüşmelerinde Türk İş, beklenen açıklamayı yaptı ve 2018 yılı asgari ücrettekliflerinin ne kadar olacağını duyurdu.

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, düzenlediği basın toplantısında asgari ücret görüşmelerinde son durumu aktarırken, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret için taleplerinin net 1893 TL olacağını duyurdu. Öte yandan Ergün Atalay açıklamasında, Kamu İktisadi Teşebbüslerinde çalışamakta olan taşeron işçilere de müjdeli haberi verdi.

Geçtiğimiz gün yapılan açıklamada Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) bünyesindeki kurumlarda çalışan personellerin kadro kapsamına alınmayacağı duyurulmuştu. Bu açıklama KİT'lerde çalışan on binlerce taşeron işçinin büyük tepkisine nede oldu. Sosyal medya üzerinde birleşen KİT personelleri, kadro hakkının kendilerine de verilmesini talep ettiklerini duyurdu.

Ergün Atalay'dan Açıklama

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay yaptığı açıklamada, "KİT’lerdeki taşeron çalışanların kadroya alınmasıyla ilgili sorunun büyük ölçüde çözüleceğini bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Mehmet Şimşek Ne Demişti?

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz gün katıldığı canlı yayın programında KİT'lerde çalışan personellerin kadroya alınması ile ilgili şu açıklamaları yapmıştı:

"KİT'lerin kadroya dahil edilmesi son derece yanlış olur. Örneğin Türkiye Petrolleri ne işe yarar, petrol çıkartır, kimle rekabet ediyor Shell ile rekabet ediyor, ulusulararası şirketlerle, katı kuralların olmadığı, esnek oludğu şirketlerle rekabet ediyor. Nasıl rekabet edecek? Olay sadece maliyet meselesi değil, olay bazı hizmetlerin kaliteli bir şekilde ve süreklilik arz edecek şekilde yerine getirilmesidir. Biliyoruz ki, kamu da performans düşük. Özel sektör çok daha hızlı ve verimli bir şekilde iş yapıyor, dolayısıyla sadece maliyet perspektifiyle bakmamak lazım."

KPSS CAFE

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
Mustafa
Ben bu açıklamalardan hiç net birşey anlayamıyorum mesela ben DSİ,de kiralık şöför olarak taşeron şirketten çalışıyorum bize kadro yokmu acaba?
SON EKLENEN HABERLER