SON EKLENENLER

KURUMLAR 4/B PERSONELİN SÖZLEŞMESİNİ HANGİ HALLERDE FESHEDİYOR?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında sözleşmeli olarak istihdam edilen personelin hizmet sözleşmesinin kurumlarınca tek taraflı olarak feshedilmesi de mümkündür.
06 Haziran 2017 08:17

4/B personel tarafından sözleşmenin tek taraflı olarak feshedilmesi ya da sözleşmenin kendiliğinden sona ermesi (sürekli tam iş göremezlik geliri, malûllük veya yaşlılık aylığı bağlanması, toptan ödeme yapılma veya ölüm hali)halleri dışında, 4/B sözleşmeli personelin sözleşmesinin çalıştıkları kurumlar tarafından tek taraflı olarak feshedilebildiği bazı haller de vardır.

4/B personelin sözleşmesinin hangi hallerde kurumlarınca tek taraflı olarak feshedilebileceği, “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar”da sayma yoluyla belirtmiştir.

Esaslarda yer alan hükümlere göre, aşağıdaki durumlardan herhangi birisinin varlığı halinde, ilgili kamu kurum ve kuruluşu tarafından personelin sözleşmesi tek taraflı olarak feshedilir.

Personelin;

-İşe alınması için gerekli niteliklerden herhangi birisini taşımadığının sonradan anlaşılması.

-İşe alınması için gerekli niteliklerden herhangi birisini sonradan kaybetmesi.

-Hizmetinin gerektirdiği pozisyona ihtiyaç kalmaması.

-Sözleşme dönemi içerisinde mazeretsiz ve kesintisiz şekilde 3 gün ya da toplam 10 gün süreyle görevine gelmemesi.

-Hizmet sözleşmesinde belirtilen koşullara uymaması nedeniyle bağlı olduğu yöneticileri tarafından yazılı olarak uyarılmasına rağmen söz konusu koşullara uymamaya devam etmesi.

-Bir proje kapsamında işe alınmış olması halinde, istihdam edildiği projenin tamamının veya proje bölümlerinin sözleşmede öngörülen süreden önce tamamlanması.

-Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olması, bu örgütlere yardım etmesi, kamu imkan ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanması ya da kullandırması, bu örgütlerin propagandasını yapması.

MEMURUN YERİ

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER