SON EKLENENLER

MARDİN GİBİ BİR SENDİKAYIZ...

Büro Memur-Sen 14’üncü Başkanlar Kurulu Toplantısı Mardin’de yapıldı. Toplantıya katılan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Bizler diğerlerine göre değil değerlerimize göre sendikacılık yaptık, yapmaya da devam edeceğiz” dedi. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz ise "Kamu görevlilerimizin, milletimizin ve ülkemizin yanındayız. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da büyüyen ve güçlenen ülkemizi geri götürmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz” diye konuştu.
21 Ekim 2017 20:53

Büro Memur-Sen 14’üncü Başkanlar Kurulu Toplantısı, Mardin’de yapıldı. Toplantıya Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, Genel Başkan Vekili Ahmet Sefa Özşahin, Genel Başkan Yardımcıları Metin Yılancı, Bekir Turhan, Yıldırım Akbaba, Turan Çetinkaya ve Feyim Bingöl, Memur-Sen Mardin İl Temsilcisi Mustafa Aydın ile ülkenin dört bir yanından gelen şube başkanları katıldı. Toplantıda sendika ve ülke gündemine ilişkin yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar ele alındı.

YALÇIN: EMEK KESİMİ OLARAK DÜNYAYA KARŞI SORUMLULUKLARIMIZ VAR

Emek tarafı olarak dünyaya yeni teklifler sunmanın, kendilerine büyük bir sorumluluk verdiğini belirten Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın,  Memur-Sen ailesi olarak her zeminde bu hakikati dile getirdiklerini vurguladı. İstanbul’da yapılan İLO bölge toplantısında, “Adil bir sistem kurulursa, kıt kaynaklar sorunu aşılır” cümlesini dile getirdiğini kaydeden Yalçın, bu sözün emperyal kurgunun böğrüne saplandığını söyledi. Yalçın şöyle devam etti:  “Eğer iddialarınız evrensel olmazsa, eylemlerinizi küresel ölçekte genişletemezseniz, ülkenize, dolayısıyla sahip olduğunuz değerlere de sahip çıkamazsınız. Biz emperyalizme karşı insanı ve insanlığı savunuyoruz. Biz insanı fıtratından saptıran dünya görüşüne karşı, insanı merkeze alıp adil bir dünya kurmaya çalışıyoruz.”

YALÇIN’DAN TEŞKİLATA TEŞEKKÜR

Konuşmasında teşkilatına teşekkür eden Yalçın, “Siz olmasaydınız, Türkiye’nin köklerinden tevarüs etmiş bilinciniz olmasaydı biz emperyalizme karşı bu kadar güçlü bir söz söyleyemezdik. Varlığınızla, ilkeli duruşunuzla bu toprakların irfanıyla yoğrulmuş insan ve emek görüşünüzle, dünya insanlığına umut oluyorsunuz. Küçük hesapların değil, dava adamlığının gereğini bihakkın yerine getirerek, bu sefere güç veriyorsunuz. Seferiniz, seferimiz kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

KİMSE ÜZERİMİZE GÖLGE DÜŞÜREMEZ

Konuşmasına 4.Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerine ilişkin değerlendirmelerle devam eden Yalçın, diğer sendikaların masada maniplüasyon yaptıklarını belirtti. “Diğerlerine göre değil değerlerimize göre sendikacılık yapıyoruz” diyen Yalçın,  “Her iki rakip konfederasyon da spekülasyonlarla, manipülasyonlarla olguları ve olayları saptırmakta pek mahirler. Gerek FETÖ süreciyle başlayan işten atılmalarla ilgili olsan gerekse toplu sözleşme süreciyle alakalı olsun, yalan yanlış bilgilerle kamuoyunu saptırdılar.  Gerçekler apaçık ortada; yüzde 17,54’lük zamla, 258 maddelik kazanım.  Kimse,  yalan yanlış rakamlarla üzerimize gölge düşüremez” diye konuştu.

DERDİMİZ EMEK

Yalçın, dertlerinin emek olduğunu belirterek şöyle devam etti:  “Bizim derdimiz emek. Bizim derdimiz, hizmet. Emeklilerle beraber 5 milyona ulaşan insanımızın hakkını sonuna kadar savunmak.  Bu topraklara karşı sorumluluğumuzla, bu topraklar üzerinde yaşayan insanların emek ve haklarına karşı sorumluluğumuz birbirini besleyen değerlerdir. Bu yüzden bizler diğerlerine göre değil değerlerimize göre sendikacılık yaptık, yapmaya da devam edeceğiz.”

YANBAZ: BÜRO MEMUR-SEN OLARAK MARDİN GİBİYİZ

Toplantıda konuşan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, Mardin'in diller ve dinler şehri olduğunu söyledi. Büro Memur-Sen'i Mardin'e benzeten Genel Başkan Yanbaz, “Ülkemizin güzel şehirlerinden biri olan Mardin farklı din ve mezheplerden vatandaşlarımıza kucak açmış durumda.  Burada vatandaşlarımız dost ve kardeşçe yaşıyor. Biz de Büro Memur-Sen olarak Mardin gibiyiz. Kimseyi dini, dili, mezhebi, etnik kökeni nedeniyle ötekileştirmiyoruz. Biz ayrıştıran değil, birleştiren sendikayız. Bizim amacımız dostça, kardeşçe omuz omuza vererek, kol kola girerek kamu görevlilerimizin haklarını almak, ülkemizin ve milletimizi daha iyi yerlere taşımaktır. Bunun için biz büyük bir sendikayız. Bunun için güçlüyüz. Bunun için genel yetkili sendikayız. Bundan sonrada amacımızdan, doğru bildiğimiz yoldan dönmeyeceğiz. Kamu görevlilerimiz, ülkemiz ve milletimiz için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

BÜRO MEMUR-SEN ZİRVEDEKİ SENDİKANIN ADIDIR

Büro Memur-Sen bayrağının tüm illerde zirvede dalgalandığını kaydeden Yanbaz, “Kamu görevlilerimizin tercihi ve teşkilâtlarımızın başarılı çalışmalarıyla 75 binin üzerinde üye ile yetki de 6’ncı yılımızı yaşıyoruz. Ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine hatta yurt dışında Büro Memur-Sen zirvedeki sendikanın adıdır. Büro Memur-Sen bayrağı tüm illerimizde zirvede dalgalanmaktadır. Sendikamızı birinci yapan ve birincilik kürsüsünden indirmeyen tüm şube başkanlarımıza, şube yönetim kulu üyelerimize, temsilcilerimize teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Bize durmak yakışmaz. Bize yerinde saymak yakışmaz. Çalışacağız, mücadele edeceğiz ve sendikamızı daha iyi noktalara taşıyacağız. Kamu görevlilerimizin hakları için, milletimiz için, mazluma el uzatmak için bunu başarmalıyız” diye konuştu.

HAİNLERİN HEVESİNİ KURSAĞINDA BIRAKTIK

Ağustos ayında yapılan 4’üncü dönem toplu sözleşme sürecine değinen Yanbaz, toplu sözleşmede ülke, millet ve kamu görevlilerinden yana tavır koyduklarını söyledi. Toplu sözleşmede kargaşa bekleyenleri, ülkeyi karıştırmak isteyenleri, hainleri sevindirmediklerini vurgulayan Yanbaz, “Toplu sözleşmenin ilk anından itibaren diklenmeden dik durarak kamu görevlilerimizin hakları için mücadele ettik, gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık. Verdiğimiz mücadele ile kamu işveren heyetinin teklifini 4.5 puan arttırmasını sağladık. İki yıl için kümülatif olarak yüzde 17.5’in üzerinde ücret artışına ve 258 kazanıma imza attık. Bunların 53 tanesi hizmet kolumuzdaki kamu görevlileriyle ilgilidir. Bu toplu sözleşme şimdiye kadar imzalanan en kapsamlı toplu sözleşmedir. Toplu sözleşmeyi uzlaşma ile sonuçlandırarak pusuda bekleyen onca hainin hevesini kursağında bıraktık, kargaşa bekleyen hainleri sevindirmedik. Toplu sözleşmede ülkemizin, milletimizin ve kamu görevlilerimizin geleceğini düşünerek hareket ettik. Tabi ki bundan sonrada mücadele etmeye devam edeceğiz. Kamu görevlilerimize yeni kazanımlar elde etmek için bıkmadan, yorulmadan çalışacağız” şeklinde konuştu.

DARBECİLERE VE ARKASINDAKİ GÜÇLERE, HAİNLERE DUR DEDİK

Büro Memur-Sen ve Memur-Sen olarak Türkiye üzerinde oynanan oyunları bozduklarının altını çizen Yanbaz, “Ülkemizin üç tarafı denizlerle, dört tarafı maalesef hainlerle dolu. Gün geçmesin ki ülkemiz üzerinde yeni yeni projeler yapılmasın, ülkemiz karıştırılmak istenmesin. 12 Eylül’ü, 28 Şubat’ı, 17/25 Aralık hain FETÖ operasyonlarını, 15 Temmuz hain darbe ve işgal girişimini hep birlikte yaşadık. İçimizdeki ve dışımızdaki hainler, ülkemiz üzerinde ameliyat yapmak istedi. 12 Eylül ve 28 Şubat’ta milletimizden ve ülkemizden yana tavır koyduk, haksızlık karşısında eğilmedik, ama gücümüz maalesef yetmedi, engel olamadık. Bunun için her zaman büyümeliyiz ve güçlenmeliyiz dedik. Çok şükür, bir milyona yakın üyemizle büyüdük ve güçlendik. 17/25 Aralık’ta, 15 Temmuz’da ülkemizin ve bölgemizin en büyük sivil toplum kuruluşu olarak meydanlardaydık ve hainlere fırsat vermedik. 15 Temmuz’da Büro Memur-Sen ve Memur-Sen olarak meydanlara inen ilk bizler olduk. Tanklara karşı durarak darbecilere ve arkasındaki güçlere, hainlere dur dedik. Ülkemizin karanlık günlere geri döndürülmesine izin vermedik. Bundan sonra da büyüyen ve güçlenen ülkemizi geri götürmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz” dedi.

MÜSLÜMAN KANI DÖKENLERİ ŞİDDETLE KINIYORUZ

Arakan ve Suriye’de Müslümanlara yapılan saldırıları şiddetle kınadıklarını kaydeden Yanbaz, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Müslümanlara yapılan saldırılar durmuyor. Arakan ve Suriye başta olmak üzere her gün maalesef onlarca Müslüman kardeşimizin kanı dökülüyor. Müslümanlara ve İslam Alemine karşı yapılan saldırıları şiddet ve nefretle kınıyoruz. Müslüman kanı dökenler elbet kendi kanında boğulacaktır. Diğer yandan, Büro Memur-Sen ve Memur-Sen olarak o kadar büyük bir teşkilatız ki dünya mazlum ve mağdurlarının da sesi ve umuduyuz. Saldırılar nedeniyle mağdur olan kardeşlerimize sahip çıkıyor, onlara yardımlarda bulunuyoruz. Saldırılar son bulana kadar mazlumların sesi olmaya devam edeceğiz”

Yanbaz’ın ardından Memur-Sen Mardin İl Temsilcisi Aydın ve Büro Memur-Sen Mardin Şube Başkanı Ümit Unat da bir selamlama konuşması yaptı.

Toplantıda, Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları da sekretaryalarıyla ilgili açıklamalarda bulunarak şube başkanlarını bilgilendirdi.

Genel Başkan Vecdi Yanbaz, Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın’a çeşitli hediyeler takdim etti.

Toplantı şube başkanlarının konuşmaları ve soru cevap bölümü ile sona erdi.

kamuexpress.com
Bu haberin tüm hakları kamuexpress.com'a aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER