SON EKLENENLER

MEB, 2018 YILI İL DIŞI İPTAL HAKKI VERECEK

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin açıkladı. 2018 yılı iller arası nakilde tayinleri çıkan öğretmenlerin iptal edebileceğini açıkladı. MEB il dışı iptal hakkı için çalışmayı başlattı.
19 Haziran 2018 11:51

2018 yılı iller arası nakil sonuçlarının açıklanmasının ardından tayini çıkan öğretmenler 2018 yılı il dışı için iptal hakkı verilmesini istemekteydi. Milli Eğitim Bakanlığı müsteşarı Yusuf Tekin sosyal medya hesabında il dışı tayinlerde iptal hakkı verilmesini talep etmesi üzerine yanıt verdi. Müsteşar Tekin, il dışı tayinde iptal hakkı verilmesi için çalışma başlatıldığını belirtti.

2018 yılı iller arası öğretmenlerin yer değiştirme başvuru kılavuzunda tayini çıkan öğretmenlere istendiğinde iptal hakkı verilmemekteydi. Fakat il dışı kontenjanlarındaki yetersizliğe rağmen zorunlu olarak tercih yapan öğretmenler iptal hakkı için sosyal medyada etkinlikleri sonuç verdi.

Sosyal medyadaki talepler şu şekildeydi; Öğretmenlerin il içi il dışı iptal mazeretini belgelendirmek zorunlu olmamalı. Atama iptallerinden dolayı mağdur olanlar varsa ki şüphesiz vardır MEBBİS’te ikinci bir atama yapılsın. İptal isteyenlerin yerine onlar atansın. Sonra da kesin çözüm bulunsun. #2018ildısıiptalhakkıverilsin hashtag çalışması Twitter’da karşılık buldu ve iptal için Müsteşar Tekin’den açıklama geldi.

Öte yandan MEB her yıl gerek iptal hakkı gerekse ikinci il içi ve il dışı yapmamakta diretmesine rağmen, daha sonra kılavuz dışına çıkarak bu hakkı vermektedir. Oysa gerek kontenjanları artırarak, gerekse tayinlerdeki sorunları ilk seferde çözerek öğretmenlerin her yıl mağdur olmasının önüne geçebilir.

 

MYMEMUR

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER