SON EKLENENLER

MEB'İN UYGULAMASINA KARŞI EYLEM ÇAĞRISI

MEB’in toplumsal farkındalık oluşturma işini STK’lara bırakması gerektiğini belirten Aydın, MEB'in "ALO147" uygulamasına karşı eylem çağrısında bulundu. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
19 Ocak 2018 09:02

“Mili Eğitim Bakanlığı öğretmene şiddet sorununa dikkat çekmek için Twitter da hashtag açmaya karar vermiş.

Başlık şu: #ögretmeneelkalkmazögretmenineliöpülür    

Güzel! Güzel de bakanlık STK değil, sendika değil, dernek ya da vakıf değil. Bu tür toplumsal farkındalık oluşturma faaliyetlerinin sivil kurumlar eliyle yürütülmesi daha anlamlı bence. Öte yandan bürokrasiden beklediklerimiz daha somut adımları atması. Sivil kuruluşlar ve resmî kurumlar  kendi asli rollerini oynamalılar. Bu noktada bürokrasi çözüm üretme yeri olmalı. Somut adımlar atılmalı, yoksa söylenenler retorik olmaktan öteye gidemez. Öğretmenin itibarı en başta bakanlık tarafından titizlikle korunmalı.”

ALO 147 hattının varlığına da değinen Ali Aydın, “Elimizde kendisi bir şiddet aracına dönüşen Alo 147 var. 5 yılda 10 milyon başvuru yapılmış buraya. Bu hattın varlığı başlı başına bir şiddet!”, dedi.

Ali Aydın hem Milli Eğitim Bakanlığına hem de sendikalara Alo 147 için çağrıda bulundu.

Aydın Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Alo 147 olarak anılan öğretmen düşmanı hattı kapattırmak için Özgür Eğitim-Sen ile birlikte ortak eylem kararı alabilecek bir sendika var mı?", diye sordu.

ALO 147'nin sadece öğretmenin itibarı için değil bizzat bakanlığın itibarı açısından da sorun teşkil ettiğini belirten Aydın; "Mili Eğitim Bakanlığı kendi itibarı için de ALO 147'yi kapatmalıdır.", dedi.

Özgür Eğitim-Sen Genel Sekreteri Ali Aydın daha önceki bir paylaşımında, sendikaların gerçekleştirecekleri tek bir yaratıcı eylemle MEB'in ALO 147’yi  kapatmak zorunda kalacağını söylemişti. Ne var ki bunun için özellikle üye sayılarıyla övünen ve kitle sendikacılığı yaptıklarını iddia eden konfederasyonların taşın altına ellerini koyarak slogan atmaktan vazgeçip eylem kararı almaları gerekiyor.

kamuexpress.com
Bu haberin tüm hakları kamuexpress.com'a aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER