SON EKLENENLER

MECLİS'TE TAŞERON ŞOKU! KADRO ALAMAMIŞLAR..

TBMM'de çalışan taşeron işçilerinin bazılarının da kadro alamadığı ortaya çıktı. TBMM'de halen 16 personelin taşeron işçi olarak görev yaptığı bildirildi.
08 Kasım 2019 14:07

TBMM'deki taşeron işçilerin durumu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda başlayan 2020 yılı bütçesine ilişkin görüşmelerde gündeme geldi.

TBMM Bütçesi hakkında söz alan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, TBMM de bazı personelin halen taşeron statüsünde çalışmasını eleştirdi. Beko'nun sözleri şöyle:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi BaşkanVekilinin bir soru önergesine vermiş olduğu yanıttan Türkiye Büyük Millet Meclisinde çalışan personelle ilgili son bilgileri aldık. Öğreniyoruz ki Türkiye Büyük Millet Meclisinde hâlâ 16 taşeron firma personeli çalışmaktadır.

Ayrıca, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4’üncü maddesi kapsamında istihdam edilen 4/A statüsünde 1.995, 4/B statüsünde 990, 4/D statüsünde sürekli işçi 963 personelin, 6253 sayılı Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdariTeşkilatı Kanunu’nun 30’uncu maddesi kapsamında 1.795 sözleşmeli
personelin görev yaptığı vurgulanmıştır. 4/D statüsünde sürekli işçi olarak çalışan 963 personelin 743’ünün taşerondan kadroya geçen, 22 0’sinin ise kaldırılan Başbakanlıktan kuruma geçen personel olduğunu da öğreniyoruz.

Öncelikle, Meclisin hâlâ taşeron firma personeli çalıştırmasının doğruolmadığını vurgulamak istiyorum. Bu arkadaşlarımız da derhâl kadroya geçirilmelidir. Ayrıca, sürekli işçi kadrosuna geçirilen işçilere uygulanacak olan ücret ile diğer mali ve sosyal hakların 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 127’nci maddesi ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’ye eklenen geçici 23’üncü maddenin (6)’ncı fıkrasında düzenlendiğini ve sürekli işçi kadrosuna geçirilen işçilerin ücretleri ile diğer mali ve sosyal haklarının buna göre düzenlendiği belirtilmiştir. Ancak yapılan açıklamada, taşeron işçiye kadronun kanun hükmünde kararnameyle düzenlenmesi Anayasa’ya aykırıdır..."

BAŞKAN VEKİLİ TAŞERON KADROYU DOĞRULADI

Milletvekillerinin eleştirilerini yanıtlayan TBMM Başkanı Vekili Bilgiç ise Meclis'te halen taşeron işçi çalıştığını doğruladı.

Meclisin 5 bin 809 personeli olduğuna dikkati çeken Bilgiç, Başbakanlığın kaldırılmasından sonra 367 personelin Meclise geçtiğini, bunların arasında 33 müşavir, 55 yasama uzmanı, 54 araştırmacı ve diğer unvanlardaki personel bulunduğunu anlattı.

Mecliste 16 taşeron çalıştığını, bunun 9'unun kreşte, 7'sinin sosyal tesislerde olduğunu belirten Bilgiç, işçi giderleri işletmeden karşılandığı için sürekli işçi kadrosuna geçirilemediğini söyledi.

SGKREHBERİ

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
Saim Gündogdu
Sizlerin gene bir işi var taseron maşeron ya biz özellesen seker fab cikartilan taseronlara kiyim yaptilar işsizlik kadrosu verdile yillarimz bu fab grcti yaşimiz gectiginde kimse iş vermiyo.issiz kaldik
Hibrit
Maliye bakanlığın da 170 kişi çalışıyo onu da yazsın gazeteler
Sercan
Peki Belediyelerden %70 lik engele takılıp işten Atılanlar Nolcak Gündeme Alinmicak mı?
SON EKLENEN HABERLER