SON EKLENENLER

MEHMETÇİK’E SELAMI ALKIŞ ALMADI!

Kan ve kök hücreden yapay deri üreten buluşuyla bilim dünyasının gündemine oturan Ercüment Ovalı, GQ töreninde aldığı ‘Yılın Bilim Ödülü’nü şehit Eren Bülbül’e ve Mehmetçik’e adadı. Ovalı’nın duyarlı konuşmasına, töreni izleyen konuklardan cılız bir alkış yükseldi.
21 Şubat 2018 09:06

Kök hücre ve hücresel tedavi alanında çalışmalarıyla dünya çapında başarılara imza atan Prof. Dr. Ercüment Ovalı, yanık tedavisinde devrim niteliğindeki buluşu ile tıp dünyasında büyük ses getirdi. GQ Dergisi töreninde ‘Yılın Bilim Ödülü’nü layık görülen Ovalı, konuşmasında Afrin’deki askere selam yolladı. Kendisini törene getiren sebebin ödül almak olmadığını söyleyen başarılı bilim insanı “Bu ödüle layık görüldüğüm için herkese teşekkür ediyorum. Buraya gelmemde yaptığımız işin farkı oldu, iyi bir zafer kazandık" dedi. Kendisini buraya getiren başka bir durum daha olduğunu söyleyen Ovalı, konuşmasına şöyle devam etti:

BENİ BURAYA ONLAR GETİRDİ

"Çok duyguluydum ödül haberini aldığımda. Trabzon’da bir çocuk evinin önünde vurulmuştu. Onu korumak için bir astsubay üzerine kapanmış ve üzerinden 41 kurşun çıkmıştı. Ben o gün dayanamadım, ben bu ödülümü Eren Bülbül’e, bu şehit astsubayıma ithaf ediyorum. Aslında beni buraya getiren aldığım ödül değildi, tabii ki önemliydi, ama eğer bu yazım 200 bin defa paylaşılınca aldığım ödülden herkesin haberi oldu. Dolayısıyla ben Eren Bülbül’ün ailesine, şehit astsubayımın ailesine ve de şu an Afrin’deki tüm Türk çocuklarına selam ediyorum. Yüreğe dokunan konuşması sonrasında büyük bir alkış alması beklenirken ödül törenini izleyen konuklar, Ovalı’nın konuşmasına yeterli ilgiyi göstermedi, salondan oldukça cılız bir alkış sesi geldi.

İlk yerli yapay deri

Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Ercüment Ovalı, ABD Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Derneği'nin “En İyi Deneysel Araştırma” ödülüne layık görüldü. Yapay deri üretimine ilişkin haberlerin kamuoyunda yer almasının ardından büyük bir ilgiyle karşılaşan Ovalı’ya, birçok merkezden de talep geliyor. Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yanık Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Emrah Şener ile bir görüşme yaptığını anlatan Ovalı, geçtiğimiz aylarda şu bilgileri verdi: “1 Eylül’den itibaren 30’a yakın vakada bunu test edeceğiz. Türkiye’deki 60 vaka üzerinde bunu uygulayacağız. Bizim asıl istediğimiz üçüncü derece yanıklar. Ondaki başarıyı görürsek, bütün dünyadaki insanların çok işine yarayacak."

YENİ ŞAFAK

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER