SON EKLENENLER

MEMURİYETLE İLGİLİ KRİTİK DÜZENLEME! KALICI HALE GELECEK...

AYM’nin güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması uygulamasına ilişkin iptal kararının ardından hükümetin “uygulamada doğan boşluğu gidermek” gerekçesiyle bir taslak metin hazırlandığı öne sürüldü. Yeni düzenleme ile OHAL döneminde getirilen uygulama kalıcılaştırılmak isteniyor.
06 Aralık 2019 11:30

BirGün’de yer alan taslak metne göre ilk defa veya yeniden kamu hizmeti ve görevlerine atanacakların tümü hakkında MİT, emniyet ve mahalli mülki idari amirlikleri güvenlik soruşturması yapacak. Bu birimler, veri güvenliğine ilişkin mevzuatta gösterilen önlemleri alacak. Bu kapsamda elde edilen veriler, ‘yalnızca amacına yönelik olarak’ işlenebilecek, aktarılabilecek. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması işlem tamamlandıktan iki yıl sonra silinecek.

Taslakta, AYM’nin kanunilik şartını yerine getirmek için “Güvenlik soruşturması ve/ veya arşiv araştırması yapılmış olmak” cümlesi, “ 26.10.1994 tarihli 4045 Sayılı kanuna göre güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak” olarak düzenlendi.

Taslağa göre, ayrıca “kamu hizmetinin etkin sağlıklı bir biçimde yürütülmesi” amacıyla atanacakların “sadakat, tarafsızlık-devlete bağlılık, davranış ve işbirliği, yurt dışında davranış” gibi güvenlikle ilgisi olmayan kurallara uyma şartı aranacak.

SGKREHBERİ

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER