SON EKLENENLER

MEMURLAR YARINI BEKLİYOR! KRİTİK TOPLANTI ÖNCESİ EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

Memurlar yarını bekliyor! Kritik toplantı öncesi ek gösterge açıklaması. Ek göstergede gözeler KPDK'da!
06 Aralık 2018 16:03

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tombul yarın gerçekleştirilecek kritik Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısı öncesinde bugün TRT Habere açıklamalarda bulundu.

KPDK TOPLANTISI YARIN

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında, Bakanlığın Reşat Moralı Salonu'nda gerçekleştirilecek toplantıya, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen ve KESK yöneticilerinin yanı sıra hizmet kollarında yetkili sendikaların genel başkanlarının da katılması bekleniyor.

'EN ÖNEMLİ GÜNDEM 3600'

Tombul daha önceki yaptığı açıklamada 7 Aralık'ta yapılacak yılın son toplantısında en önemli gündem maddesininin 3600 ek gösterge olacakğını ifade etmişti. Ayrıca bunun dışında, Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'nun cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine göre güncellenmesi ve enflasyon farkıyla ilgili görüşlerin de paylaşılacağını belirtmişti.

TOPLANTI ÖNCESİ TRT HABER'E KONUŞTU

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı yarın (Cuma )günü gerçekleştirilecek olan KPDK öncesinde Memur-Sen'in gündeme getireceği konular hakkında bugün TRT Habere açıklamalarda bulundu.

Tombul açıklamalarında;

EK GÖSTERGE TÜM KAMU GÖREVLİLERİNE VERİLSİN

*3600 Ek Gösterge rakamının yalnızca polis, öğretmen, polis ve din görevlilerini değil, tüm kamu görevlilerini kapsamasını talep ediyoruz.

*Adil, kapsayıcı ve kamu görevlilerinin aidiyet ve verimliliğinin artması yönünden de oldukça önemli olan ek gösterge konusunun tüm kamuda memnuniyet oluşturacak şekilde düzenlenmesi gerekmektedir.

İVEDİLİKLE ÇÖZÜME KAVUŞMASI GEREKMEKTEDİR

*Sn. Cumhurbaşkanımızın 24 Haziranda duyurduğu ek gösterge konusu ile kamuda ciddi bir emeklilik yığılması oluştu. Kamuda sirkülasyonun devamı acısından konunun ivedilikle çözüme kavuşması gerekmektedir.
*Kadın kamu görevlilerinin özellikle anne olanların istihdamının önündeki engellerin kaldırılması ve desteklenmesi açısından esnek çalışma sisteminin hayata geçirilmesi ve kreşlerin sosyal tesis statüsünden çıkarılarak MEB'e bağlanması gerekmektedir." diyerek tamamladı.

SGKREHBERİ

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER