SON EKLENENLER

MEMURUN ZAM PAZARLIĞI ÖNCESİNDE 5 KRİTİK UYARI!

Memur ve memur emeklerin merakla beklediği toplu sözleşmelere kısa bir süre kala, sendikaların memur pazarlıklarına ilişkin uyarıları da arttı. Türkiye Kamu-Sen Başkanı Önder Kahveci de memur zamlarına ilişkin 5 maddelik uyarı mesajı yayımladı.  
14 Haziran 2019 23:10

Kanveci'nin memur zamlarına yönelik sosyal medya üzerinden yayımladığı mesajlar şöyle:

1-Düzenli olarak her ay açıkladığımız asgari geçim sonuçları Mayıs ayında da memur ve emeklinin yine kaybettiğini ortaya koymuştur. Yaz aylarına gelmesine rağmen, vatandaşın harcama kalemlerindeki artış hız kesmedi. Geçim sıkıntısı bütün şiddetiyle geçtiğim ay da devam etti.

2-Dar ve sabit gelirlinin ekonomik anlamda sıkıntı yaşadığı bugünlerde kamu çalışanlarının toplu sözleşme dönemi de yaklaşmaktadır. Daha önceki dönemlerde yetkili sendikaların ve yetkili konfederasyon başkanının uyguladığı korkak ve yanlış politikalar herkesçe malumdur.

3-Cebine girenden çok daha fazlasını kaybeden kamu çalışanları, bu sene ağır ekonomik şartlar karşısında iyice sıkıntıya düşmüştür. Kamu çalışanlarının ve memur emeklilerinin gözü kulağı ağustos ayında yapılacak toplu sözleşme sürecinde olacaktır.

4-Biz Kamu-Sen olarak çalışanlarımızın mali, özlük haklarıyla ilgili taleplerini toplu sözleşme masasına taşımak için çalışmalara başladık. Birileri bizi masada görmek istemese de kanunun ve 420 bin üyemizin gücüyle o masada memurların haklarını sonuna kadar savunmaya hazırız.

5-Malum-Sen’in gözlerden kaçırmaya çalışacağı her ayrıntının takipçisi olacağız. Daha önceki toplu sözleşmelerde enflasyon farkını dahi unutanlara güvenimiz yoktur. Türkiye Kamu-Sen, yaşanan ekonomik tahribatın düzeltilmesi için mücadelesini azim ve kararlılıkla sürdürecektir.

SGKREHBERİ

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
Vahap
Sakın,Sakın taviz verılmesın ve kimseyi satmayın..
SON EKLENEN HABERLER