SON EKLENENLER

POLİS İL MÜDÜRÜNE İŞLEM YAPTIĞI İÇİN Mİ AÇIĞA ALINDI

İstanbul il milli eğitim müdürünün çakarlı arabasına, ceza kesmeye çalışan polisin açığa alındığı haberi basında yer aldı. Konuyla ilgili olarak Emniyet-Sen'den yapılan açıklama polis memurunun sadece görevini yaptığı yönünde iken Eğitim-Bir-Sen'den farklı bir açıklama geldi. İl Milli Eğitim Müdürü'nü ziyaret Eden Eğitim-Bir-Sen İstanbul Şube Başkanı Talat Yavuz, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, konuyla ilgili haberlerin maksatlı yapıldığını ifade ederek polis memurunun, yetkisini aşıp, amirlerini dinlemediği ve telsizini kapattığı için açığa aldığını belirtti. İşte konuyla ilgili açıklamalar:
13 Mart 2018 08:55

EMNİYET Sen'in yaptığı açıklama:

Tarih 28.02.2018 saat.20.20 sıraları, yer İstanbul Avrasya Tüneli Avrupa Girişi Yenikapı Polis Uygulama Noktası.

Yapılan uygulama sırasında emniyet şeridini ihlal ederek, üzerinde bulunan çakarları çalışır bir vaziyette siyah renkli bir araç hızlıca güvenlik noktasına yaklaşır. Aracın camları siyah renkli olduğundan içindeki şahıslar görülemediği için şüphe arz eden bu araçtaki şahısların kimlik kontrolü yapılmak istenilir. Şoför ehliyet verdiği halde, arkada oturan iki şahıstan biri, il milli eğitim müdürü olduğunu söyleyip, sen milli eğitim müdürünün görevini biliyor musun? Seninle görüşürüz diyerek tehdit edip telefonuyla birini arar. Arka koltukta oturan diğer şahıs ise, bize işlem mi yapacaksın? Adını soyadını ve sicilini ver bana deyip, kimlik vermedikleri gibi, üst ve araçlarının aramasını yaptırmazlar.
Bu sırada aracın plakasından yapılan sorgulamada, aracın bir taşımacılık şirketine ait olduğu ve bu araç bakımından ilgili genelgede tarif edildiği üzere, valilik onaylı bir koruma kaydının olmadığı görülür.

Daha sonra görevli polisi telefonla arayan asayiş şube müdürü şahıslara işlem yapılmamasını ister. Görevli polisler de kanun ve yönetmelik neyi emrediyorsa onu yapacaklarını söylerler. Bu konuşmanın akabinde haber alıp olay yerine gelen il emniyet müdür yardımcısı ve Fatih ilçe emniyet müdür yardımcısı, görevlilerden birine sen kimsin bu araca işlem yapıyorsun deyip görevli polisi görev yerinden kovmak isterler. Polis, müdürlerin görev yerinden ayrılmasını istemeleri karşısında yazılı emir ister. En sonunda plakası 34 MEM...olan bu araç ve içindeki şahıslar, olay yerine gelen bu müdürler tarafından hiç bir işlem yapılmadan, mevzuata aykırı olarak bırakılır.

Bu olayı, başından sonuna kadar, bütün yönleriyle birisi komiser, birisi başpolis memuru 5 (beş) polis tutanağa geçirir. Olaydan bir kaç gün sonra bu görevlilerden başpolis memuru N.Ç. adına, görevlerinin yapmalarının engellenmesi, görevin kötüye kullanılması ve tehdit edilme suçlarından savcılığa suç duyurusunda bulunulur.

Bu suç duyurusu karşısında, hakkında soruşturma açılıp açığa alınması gerekenler, görev yapılmasını engelleyen ve kendi görevlerini kötüye kullanan emniyet müdürleri olması gerekirken, tam aksine ilgili kanunlar çerçevesinde İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU tarafından çıkarılan genelgeyi uygulamaya çalışan görevli 5 personelden biri olan başpolis memuru N.Ç. açığa alınır.

 

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No'lu Şube Başkanı Talat Yavuz'un açıklaması:

İl Milli Eğitim Müdürümüz Ömer Faruk YELKENCİ’Yİ ziyaret ederek gündeme dair sohbet ettik. Basında çıkan yıpratma amaçlı haberlerle ilgili bilgi aldık. Olayla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün açıklaması da akşam saatlerinde geldi.

Açıklama şu şekilde: 
“Olayın 28.02.2018 günü İlimiz Fatih ilçesi Avrasya Tüneli Avrupa Yakası girişindeki kontrol noktasında meydana geldiği, görevlilerimiz tarafından 'Usulsüz Çakar Kullanımı' nedeniyle durdurulan bir aracın makul sürede gerekli cezai işlemin uygulanıp 7 gün içerisinde çakarlarını söktürmesi tebliğ edilerek gönderilmesi gerekirken, işlem yapılmadan 50 dakika bekletildiği, ilgili başpolis memuruna telsiz ve telefon vasıtasıyla ulaşılamaması üzerine sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısının kontrol noktasına gelerek durdurulan araca cezai işlemi uygulatıp gerekli tebligatı yaptırdıktan sonra uygulama noktasından gönderdiği belirlenmiştir.

İlgili başpolis memuruna uygulama noktasından sorumlu olmasına rağmen durdurulan aracı işlem yapmadan 50 dakika bekleterek vatandaşa kötü muamelede bulunması, görev yerinde personelin yoklamasını almaması ve görev yerine gelmediği belirlenen 5 personeli üstlerine bildirmemesi hususlarından idari soruşturma başlatılmış, Valilik Makamınca hakkında 'Görevden Uzaklaştırma' tedbiri uygulanmıştır.”

Bu açıklama ve müdür beyin söylediklerinden şu sonuç çıkıyor:

1) Görevli başpolisin tüm tahrik edeci davranışlarına rağmen müdür bey son derece sabırlı davranıyor, basında çarpıtıldığı gibi görevini usülünce yapmayan görevliye, “Sen benim kim olduğumu biliyor musun?” diye bir tavrı olmuyor. Bir saate yakın sergilenen keyfiliğe rağmen sabırla yetkililerin olayı çözmesini bekliyor.

2) Polis, yetkisini aşıyor, amirlerini dinlemiyor, telsizini kapatıyor, işlem yapıldıktan sonra bile yedi gün süresi olan aracı trafiğe bırakmıyor.

3) Polisin açığa alınması ile ilgili işlem, müdür beyin bilgisi dışında yapılıyor.

....

Polis memuru neden bu şekilde davranmıştır bilinmez ancak bu haberi oda’larında zehirli ok haline getirenlerin amacını çok iyi biliyoruz.

İnsanlarımızın sudan sebeplerle hedef alınmasına, değersizleştirilmesine, yıpratılmasına hiçbir zaman göz yummadık. Olayları çarpıtabilirsiniz ancak gerçekleri gizleyemezsiniz.

 

kamuexpress.com
Bu haberin tüm hakları kamuexpress.com'a aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER