SON EKLENENLER

MÜHENDİSLİK KAZANAN ÖĞRENCİLERİN BİLMESİ GEREKEN BİLGİSAYAR PROGRAMLARI

Mühendisliği kazanan öğrencilerin eğitim yaşantıları ve çalışma yaşantıları boyunca eli ayağı olacak birtakım yazılımlar mevcuttur. Bu programları okul başlamadan öğrenmek konuları daha rahat kavramayı ve uzmanlaşmayı sağlayacaktır.
20 Kasım 2017 07:45

Mühendislik öğrencileri için olmazsa olmaz programlar nelerdir? Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki alana göre bu programlar çok fazla dallanabilir. Öyle programlar vardır ki olmazsa olmazdır. Şimdi bunlara bakalım.

Microsoft Office: Ofis programlarını gerek eğitim yaşantınızda gerek iş hayatınızda her daim ihtiyaç duyacaksınız. “Ofis programlarında ne var ki! Zaten Biliyorum!” demeyin. Ofis programlarındaki ince detaylar bir mühendise çok büyük katkılar sağlar. Excel’de başkasının 5 saatte hazırladığı bir üretim çizelgesini siz makrolar ve doğru formüllerle 15 dakikada hazırlayabilirsiniz. Office bilmiyorsanız youtube videoları ve microsftun açık akademi platformunda bulunan eğitimlerden faydalanabilirsiniz. Bilmeniz gereken Office programları ise başta Word, excel ve powerpointtir. Bunların dışında Visio ve Access öğrenmeniz sizi diğerlerinden ayırt eden bir husus olacaktır.

Çizim Programları: Burada net bir isim vermeyeceğim. Zira okuduğunuz bölüme göre değişiklik gösterebilir. Ancak bir mühendisin işi ne mühendisi olursa olsun projelerle, planlarla, çizimlerle haşır neşir olurlar.

Programlama Dili: (MATLAB): Programlama dillerinden mutlaka birisini öğrenmenizi öneririm. Ayrıca MATLAB birçok konuda esneklik sağlayan bir yapıda olduğundan birçok mühendislik hesabına kolay ve etkin bir şekilde entegre olmaktadır. Bölümünüzde MATLAB’in kullanım alanı varsa mutlaka kariyerinizin başlangıcında bu konuya vakit ayırın.

Gereken programları kabaca üç kategoride sınıflandırdık ama bunlar yeterli değil. Mühendis analitik düşünme yeteneğine sahip kavramsal analizi başarıyla gerçekleştiren çözüm üretici bireydir. Bilgi çağındayız artık her türlü bilgiye bir tık ile ulaşmak mümkün. Önemli olan bunları analiz edip doğru ve etkin bir şekilde kullanabilmek. Mühendislerin gerçekleştireceği projeler için farklı programlar da gerekebilir. Bu nedenle mühendisler alanlarıyla ilgili programları takip etmeli ve program kullanma mantığını kavramalıdır. Yazılımlar farklı olabilir fakat kabul gören bir kullanıcı ara yüzü kavramı olduğu için eğer mantığı anlarsanız her türlü programı kısa sürede öğrenebilirsiniz.

Mühendisler için gerekli olan Office programları dışında ayrıca matematiksel ifadelerle çok fazla rapor vs. hazırlıyorsanız Latex programını da öğrenmeniz çok iyi olacaktır.

Kaynak:UN BİLGİ

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER