SON EKLENENLER

ÖĞRETİCİ: MESLEK KANUNU DAHA NE KADAR BEKLEYECEK?

Anadolu Eğitim Sendikası AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 2023 vizyonu kapsamında Öğretmenlik Meslek Kanunu daha ne kadar bekleyecek?
15 Mayıs 2019 21:23

Anadolu Eğitim Sendikası AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici öğretmenlerin sabırsızlıkla beklediği ve eğitimin ana unsuru öğretmenlere dair bir kanun ve çalışmanın bir an önce yürürlüğe girmesinin gerekliliği vurgulandı. İşte açıklama tam metni:

2023 Eğitim Vizyonu kapsamında hazırlanacağı söylenilen ve son olarak Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya SELÇUK tarafından hazırlıkların tamamlandığı ve maliye bakanlığında beklediğini ifade ettiği Öğretmenlik Meslek Kanunu aradan aylar geçmesine rağmen hala Hazine ve Maliye Bakanlığında beklemektedir.

Öğretmenlerimizin yetiştirilmesinden emekliliğine kadar birçok bölümü içinde barındıracak olan Öğretmenlik Meslek Kanunu bizler için çok önemlidir. Bu nedenledir ki bu süre zarfında Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili önerilerimizi hazırlayıp bakanlığımızın ilgili birimleri ile paylaştık.

En temel öncelik olarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunundaki haklarımızın korunarak ve genişletilerek yer almasını istediğimiz Öğretmenlik Meslek Kanunu daha fazla bekletilmemeli ve oluşturulan taslak ile ilgili bir an önce tüm paydaşların görüşleri alınmalıdır.

 

MYMEMUR

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER