SON EKLENENLER

OKUL MÜDÜRÜNE SALDIRIYA SENDİKALARDAN ORTAK TEPKİ

Mersin'de bir okul müdürünün oda kapısının bir veli tarafından tekmelenerek kırılmasına karşı sendikalar ortak açıklama yaptı. Velinin okul müdürünün kapısını kırması protesto edildi: Şiddete dur de!
15 Eylül 2019 06:27

Mersin'de eğitim iş kolunda faaliyet gösteren sendikalar, bir okul müdürünün oda kapısının veli tarafından kırılmasını protesto etti.

Olayın yaşandığı Yenişehir ilçesindeki Müfide İlhan İlkokulu önünde bir araya gelen Eğitim Sen, Eğitim Bir-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş üyeleri, okul müdürü Halil Sarı'nın oda kapısının, bir veli tarafından tekmelenerek kırılmasına tepki gösterdi.

Eğitimciler adına konuşan Eğitim Bir-Sen Mersin Şube Başkanı Abdullah Çelik, olayı gerçekleştirdiği iddia edilen K.K'nin ceza almasını istediklerini söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Mersin 1 No’lu Şube Başkanı Abdulla Çelik, son zamanlarda okul içinde ve dışında öğretmenlerin, yöneticilerin maruz kaldığı şiddet olaylarında gözlenen artışın, eğitimin işleyişini ve toplumsal huzuru ciddi manada tehdit eder boyuta ulaştığını belirterek, “Yenişehir Müfide İlhan İlkokulu’nda bir öğrenci velisi okul müdürünün kapısını tekmeyle kırıp içeri girmiş, okul müdürüne ölüm tehditleri ve hakaretler savurmuştur. Bu ve benzeri saldırılara karışanlara hak ettikleri cezalar verilmeli, tedbiren ve acilen kamu hizmetlerinden faydalanmalarına yönelik kısıtlamalar getirilmelidir” dedi.

Eğitim çalışanları, Mersin/Yenişehir’de bir öğrenci velisinin tehdit ettiği okul müdürünün kapısını tekme ile kırmasını protesto etti. Eylemde konuşan Abdulla Çelik, şiddetin egemen ve baskın olduğu yerde sağlıklı ve verimli bir eğitim ortamından bahsetmenin mümkün olmadığını kaydederek, “Eğitimcilere yapılan saldırı topluma ve toplumun geleceğine yapılmış bir saldırıdır. Hemen her yıl okulların açılmasıyla başlayan şiddet haberlerinin neredeyse günlük hayatın parçası hâline gelmiş olması ve sıradanlaşması maalesef acı bir realite olarak bizi endişelendirmektedir. Şiddetin fiziki ve psikolojik hasarı sadece maruz kalan eğitimcinin hayatını etkilemekle sınırlı kalmamakta, başta ailelerine ve öğrencilere yansımalarıyla eğitim düzenini olumsuz etkilemektedir” ifadelerini kullandı.

Eğitimcileri hedef alan ve hazin sonuçlara yol açan şiddet sarmalının üzücü olduğu kadar düşündürücü de olduğunu vurgulayan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sevgi, merhamet, yardımlaşma ve hoşgörü gibi ahlaki, kültürel değerlerimizin zayıflamasına ve sarsılmasına paralel olarak artan şiddetin kanıksanmış ifade ve talep biçimine dönüşmesi hazin bir durumdur. Şiddetin aileden sokağa ve çalışma ortamına kadar hayatın her yerinde gözleniyor oluşu sağlıksız bir gidişatı işaret etmektedir. Şiddet, ruh düzeni sağlıklı, normal bir insanın başvuracağı bir dil, bir yöntem değildir, olmaz, olamaz, olmamalıdır.”

“Eğitimcilerin emeğini yok sayan, itibarını örseleyen, eğitimdeki etki alanını daraltan, eğitimin aktörünü neredeyse bir figürana dönüştüren, bu mesleği her türlü haksızlığa ve saldırıya açık hâle getiren yaklaşımlar, politikalar, bugün geldiğimiz noktanın en önemli sebebidir” diyen Çelik, eğitimcileri önemsizleştiren uygulamaların mesleğin onur ve itibarını zedelediğini, yaşanan mesleki erozyonun eğitimcileri savunmasız bıraktığını, saldırılara açık hâle getirdiğini söyledi.

Şiddet sarmalının sona ermesi için herkese görev düştüğünü dile getiren Çelik, sözlerini şöyle tamamladı: “Millî Eğitim Bakanlığı bu tür olaylarda sessiz kalmamalı, personeline sahip çıkmalı, gerekli açıklamaları yapmalı, gerekli adımları atacak iradeyi ortaya koymalıdır. Biz eğitim çalışanlarını hedef alan bütün saldırılar sona erdirilinceye, bu karanlık şuursuzluk son buluncaya kadar, herkesi sorumluluk almaya davet ediyoruz. Saldırganlara karşı önlem almak zorundayız. Daha önce yaşanan şiddet olaylarında tepkimizi ortaya koymuş ve Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılması için imza kampanyası başlatmıştık. Bu artık bir zorunluluktur. Öğretmenlerimizin bu şiddet sarmalından kurtarılıp onlara hak ettikleri değerin verilmesi gerekmektedir. Şiddeti önleyici tedbirleri de kapsayan Öğretmen Meslek Kanunu ivedilikle çıkarılmalı ve hayata geçirilmelidir. Çünkü böyle bir düzenleme olmazsa bu saldırılar devam edecektir. Saldırıların önüne geçilmesi için bu kanunun bir an önce çıkarılması gerekmektedir. Üyemiz, Müfide İlhan İlkokulu Müdürü Halil Sarı’ya makam odasında gerçekleştirilen bu ve benzeri saldırılara karışanlara hak ettikleri cezalar verilmeli, tedbiren ve acilen kamu hizmetlerinden faydalanmalarına yönelik kısıtlamalar getirilmelidir. Okul müdürümüze ve tüm eğitim camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; bu ve benzeri saldırıları bir kez daha kayıtsız şartsız kınıyor ve reddediyoruz.”

EĞİTİM BÜLTENİ

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER