SON EKLENENLER

ÖSYM AÇIKLADI... KPSS GEÇ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

KPSS başvuruları 21 Mayıs’ta sona erdi. Geç başvurularsa 6 Haziran Çarşamba günü alınacak. Adayların geç başvurularda genel yetenek-genel kültür, eğitim bilimleri ve ÖABT için 90, alan bilgisi sınavlarının her bir oturumu için de 60 TL ödemesi gerekecek.
24 Mayıs 2018 10:26

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen 2018- Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans başvuruları 10-21 Mayıs arasında yapıldı. Bu tarihlerde başvuruda bulunamayanlar için geç başvuru günü ise 6 Haziran Çarşamba olarak açıklandı. KPSS genel yetenek-genel kültür, eğitim bilimleri, alan bilgisi ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’ne (ÖABT) katılmak isteyen ancak belirtilen tarihlerde başvuruda bulunamayanlar 6 Haziran’da işlemlerini gerçekleştirebilir. Geç başvurular ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden saat 23.29’a kadar devam edecek.  Geç başvuruda bulunacak adayların ödeyeceği sınav ücreti ise genel yetenek-genel kültür, eğitim bilimleri, ÖABT için 90 TL, alan bilgisi sınavlarının her bir oturumu içinse 60 TL olarak belirlendi. Sınav tarihleri ve saatleriyse şöyle:

Genel Yetenek-Genel Kültür: 22 Temmuz, saat: 10.15.
Eğitim Bilimleri: 22 Temmuz, saat: 14.45.
KPSS Alan Bilgisi Sınavları 1. Oturum Cumartesi Sabah (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri): 28 Temmuz, saat: 10.15
KPSS Alan Bilgisi Sınavları 2. Oturum Cumartesi Öğleden Sonra (Hukuk, İktisat, Maliye): 28 Temmuz, saat: 14.45.
KPSS Alan Bilgisi Sınavları 3. Oturum Pazar Sabah (İşletme, Muhasebe, İstatistik): 29 Temmuz, saat: 10.15.

HÜRRİYET

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER