SON EKLENENLER

POLİS AKADEMİSİ 8 BİN BEKÇİ ALIMI AÇIKLAMASI! MEZUNİYET VE KONTENJAN

Emniyet Genel Müdürlüğü EGM Polis Akademisi Başkanlığı 8 bin çarşı ve mahalle bekçi alımı yapılacak illeri ve mezuniyet şartını açıkladı. Bekçi alımı duyurusu ve detaylar için tıklayınız.
05 Mart 2019 05:50

İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Polis Akademisi Başkanlığı (PA) tarafından 8 bin bekçi alımı sınav duyurusu yayımlandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bugünkü bekçi alımı açıklamasının ve başvuru tarihinin ardından Polis Akademisi mezuniyet ve kontenjan detaylarını açıkladı.

BEKÇİ ALIMI MEZUNİYET ŞARTI NEDİR?

EGM, 8 bin çarşı ve mahalle bekçisi alımı mezuniyet şartı önceki alımda olduğu gibi değişmedi. En az lise ve dengi okul mezunları başvuru yapabilecek. EGM’nin ilk bekçi alımlarında ilkokul mezunları başvuru yapabilirken, bu alımda da yine lise ve dengi okul mezuniyeti aranacak.İçişleri Bakanlığı Çarşı ve Mahalle Bekçisi Kanunu ile Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı Yönetmelikleri gereği ilkokul mezuniyetini gerektiğinde değiştirme yetkisine sahip. Bu kapsamda 8000 bekçi alımı için en az lise ve dengi okum mezuniyeti şartı devam ettirildi.

EGM 8 BİN BEKÇİ ALIMI BAŞVURU İLANI BEKLENİYOR8000 BEKÇİ ALIMI KONTENJANLARI

İçişleri Bakanlığı, Polis Akademisi Başkanlığı bir önceki alımda sadece 73 il için kontenjan ayırmıştı. Bazı illere kontenjan verilmemişti. Bu alımda 81 il için de kontenjan verildi. Kontenjan dağılımı tam olarak verilmese dahi, tüm iller için kontenjan verilecek olması güzel bir gelişme.Tek kontenjanı belli olan il İstanbul; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sadece İstanbul için bekçi alımı kontenjanlarını açıklamıştı. İstanbul’a tam 1000 bekçi alımı kontenjanı ayrıldı. Diğer iller için kontenjan dağılımı açıklanınca My Memur olarak sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

POLİS AKADEMİSİ ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİSİ SINAV DUYURUSUEGM, 8 BİN BEKÇİ ALIMI İÇİN İLK KONTENJAN DAĞILIMI BELLİ OLDU

772 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçisi Kanunu ile Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı Yönetmeliği kapsamında; Emniyet Hizmetleri Sınıfında Çarşı ve Mahalle Bekçisi olarak 81 İl Valiliğinde istihdam edilmek üzere en az lise ve dengi okul mezunu toplam 8000 erkek Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapılacaktır.Alıma ilişkin esaslar, il kontenjanları ve başvuru şartları önümüzdeki günlerde açıklanacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur. Kaynak: Polis Akademisi 8000 Bekçi Alımı Açıklaması! Mezuniyet ve Kontenjanında Çarşı ve Mahalle Bekçisi olarak 81 İl Valiliğinde istihdam edilmek üzere en az lise ve dengi okul mezunu toplam 8.000 erkek Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapılacaktır.

Alıma ilişkin esaslar, il kontenjanları ve başvuru şartları önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

MYMEMUR

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
Sezer
Lise mezunuyum başvuru yapabilir miyim
Taner
Orta okul varmı
SON EKLENEN HABERLER