SON EKLENENLER

POLİS, SUBAY VE ASTSUBAY ALIMI ŞARTLARINDA DEĞİŞİKLİK TEKLİFİ

Polis alımı ile subay ve astsubay alımı şartlarında değişiklik yapılması teklif edildi. Teklifte renk körlüğünün polis, subay ya da astsubay olmayı etkilememesi öngörülüyor.
12 Aralık 2017 21:28

Polis alımı ile subay ve astsubay alımı hakkında TBMM’ye bir kanun teklifi sunuldu. TBMM Başkanlığına sunulan kanun teklifinde 3201 Sayılı Emniyet Teşkilat Kanunu ile 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununda değişiklik yapılması talep ediliyor. Teklifte renk körlüğü nedeniyle subay, astsubay ve polis olamama durumunun değişmesi öngörülüyor. 

Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt tarafından verilen kanun teklifinin gerekçesinde, renk körlüğü olarak bilinen renkli görme bozukluğuna değinildi. Birçok Avrupa ülkesinde renk körlüğü kusuru bulunan kişilerin emniyet ve güvenlik güçlerine alınmasında bir engel bulunmadığı kaydedildi. 

Teklifte yer alan ifadelere göre renkli görme bozukluğu bulunan insanlar, kamuflajlı nesneleri daha iyi görebilme yetisine sahip oluyor. Bu nedenle askerlik ve polislik gibi mesleklerde bunun dezavantaj değil hatta avantaj olarak dahi görülebildiği belirtiliyor. 

Kanun teklifi Milli Savunma Komisyonu’nda görüşülecek. Teklif TBMM Genel Kurulunda da kabul edilip yasalaşırsa, renk körü adayların polis alımı, subay alımı ve astsubay alımı için kabul edilebilir olması sağlanacak.

MYMEMUR

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SELÇUK
Başvurular Ne zaman olacak
SON EKLENEN HABERLER