SON EKLENENLER

SAĞLIK BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONELE EŞ DURUMU HAKKI VERDİ SIRA MEB’DE

Sağlık Bakanlığının sözleşmeli personele tanıdığı eş durumu hakkının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenler için de verilmesi isteniyor.
07 Ağustos 2018 23:57

2018 yılı 1. dönem Sağlık Bakanlığı 4/B Sözleşmeli Personelin eş durumu nedeniyle yer değişikliği geçtiğimiz günlerde yapıldı. Yani Sağlık Bakanlığı tarafından sözleşmeli çalışanlara eş durumu hakkı tanındı. Sözleşmeli öğretmenler de Milli Eğitim Bakanlığından aynı hakkın tanınmasını istiyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI EŞ DURUMU YAPTI

Kamuda sözleşmeli çalışanlar ağırlıklı olarak Milli Eğitim Bakanlığında ve Sağlık Bakanlığında bulunmaktadır. Sağlık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde sözleşmeli olarak çalışan personeline eş durumu hakkı verildi ve çalışanlar aile bütünlüğü sağlanması adına eş durumu yaptılar. Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam edilen 4/B sözleşmeli personelin eş durumu nedeniyle yer değişikliği başvuruları, Sağlık Bakanlığı 4/B Sözleşmeli Personelinin Yeniden Hizmete Alınması ve Kurum İçi Yer Değişikliğine Dair Yönerge’nin değişik 7 nci maddesi hükümleri çerçevesinde yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığı bu konuda sözleşmeli çalışanlara eş durumu hakkı tanımaktadır.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERİN EŞ DURUMU

MEB 2018 yılı Ağustos dönemi kadrolu öğretmenlerin özür grubu atama başvurularında birinci aşama başvuruların alınma süreci  7 Ağustos 2018 tarihinde sona erecek. Ardından 10 Ağustos 2018 tarihinde öğretmenler tercihlerini yapmaya başlayacaklar. Ancak sözleşmeli öğretmenler eş durumu özür grubundan yararlanamamaktadır. Milli Eğitim Bakanlığının Sağlık Bakanlığında olduğu gibi 4/B durumundaki sözleşmeli personeline eş durumu hakkı vermesi umut edilmekte ve MEB’den beklenmektedir. En azından yaklaşan Kurban Bayramı öncesi sözleşmeli öğretmenler için bu konuda olumlu bir adım atılması büyük mutluluk verecektir.

ÖĞRETMENLER İÇİN

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER