SON EKLENENLER

SAĞLIKTA DÜZENLEMELERİ İÇEREK KHK DEĞİŞİKLİĞİ YAYIMLANDI

7151 Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklikleri içeren kanun 5 Aralık 2018 tarihli ve 30616 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.
05 Aralık 2018 14:21

5 Aralık 2018 tarihli resmi gazetede 7151 Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde KHK düzenleme ve değişiklikleri içeren kanun yayımlanarak resmileşti. My Memur olarak sağlık çalışanlarını ilgilendiren ve tütün mamülleri ile ilgili bölümleri bu haberimizde yer verdik. Aşağıdaki bağlantıdan tüm düzenlemelere ulaşabilirsiniz.

3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanununa yeni hüküm eklendi. Bu hüküm ile sağlık çalışanlarına karşı şiddetin önüne geçmek için gerekli tedbirleri içeren detaylar belli oldu.

Bu kapsamda 3359 sayılı Kanunun ek 12’nci maddesine eklenen yeni hüküm şu şekildedir:

"Sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan personele karşı görevleri sebebiyle kasten işlenen suçlardan şüpheli olanlar, kolluk görevlilerince yakalanır ve gerekli işlemleri yapılarak Cumhuriyet başsavcılığına sevk edilir. Cumhuriyet savcısı adli işlemleri tekemmül ettirir. Bu suçların soruşturmasında, kolluk tarafından müşteki, mağdur veya tanık olan sağlık personelinin ifadeleri işyerlerinde alınır. Bu fıkra hükmü, özel sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan personele karşı görevleri sebebiyle kasten işlenen suçlar hakkında da uygulanır.

4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanunun 3’üncü maddesinin altıncı ve yedinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Televizyonda yayınlanan programlarda, filmlerde, dizilerde, müzik küplerinde, reklam ve tanıtım filmlerinde, sinema ve tiyatrolarda gösterilen eserlerde tütün ürünlerinin kullanılması ve görüntülerine yer verilmesi ya da internet, topluma açık olan sosyal medya veya benzeri ortamlarda ticari gaye ile veya reklam amacıyla tütün ürünlerinin kullanılması ve görüntülerine yer verilmesi yasaktır.

Sağlık, eğitim ve öğretim, kültür ve spor hizmeti verilen yerlerde ve bunların yerleşkelerinde tütün ürünlerinin satışı yapılamaz.

 

MYMEMUR

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER