SON EKLENENLER

SGK UZMANI'NDAN EYT AÇIKLAMASI: ÇÖZÜM TEKTİR

Sosyal Güvenlik Uzmanı Erdursun, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda "mağduriyet çok nettir, çözüm tektir, bu işin kademesi olmaz" dedi.
05 Ekim 2019 01:13

TBMM'nin yasama yılına başlaması ile birlikte Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) bir kez daha kamuoyu gündemine geldi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, EYT konusunda TBMM'nin açılması ile birlikte milletvekillerinin yaptığı açıklamalara tepki göstererek "Milletin yaşadığı sorunları Millete anlatmayın... Millet zaten onsorunları biliyor çünkü yaşıyor, sorunları ve beklentileri çözüm önerileri ile anlatın" dedi.

"EYT konusundaki mağduriyet çok nettir" açıklamasında bulunan Erdursun, "'Emeklilikte Yaşa Takılanlara kademeli emeklilik' haberleri işi sulandırmak isteyenlerin söylentileridir. 08/09/1999 öncesi sigortalı olanlar yaşa takılmış ve mağdur olmuş kitledir! Çözüm tektir, bu işin kademesi olmaz" ifadelerini kullandı.

SGK Uzmanı Erdursun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında EYT'lilerin emekliliği için "08/09/1999 tarihine kadar sigortalı olmuş kadınlar 18 yaş baz alınarak 20 yıl, erkekler 25 yıl ve 5000 prim günü ile emeklilik durumunda mağduriyet son bulur." dedi.

 

MİLLİ GAZETE

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
eyt07
kademesi olmaz ama 2020 yılında 49 ve 50 yaş grubu emekli oluyor bu yaşta emekli olanlar 43 yaşında insanları (eyt) emekli derseniz 7 yıl bekleyen bu grupta 7 yıllık emekli maaşımızı verin demez mi devlete onun için arkadaşlar erkek 50 kadın 45 yaş olarak çıkar eyt benim tahminim
Eyt
Sgk nın durumu 99 dan beri aynı demekki emekli etmeselerde batıkta
Aykut
Adam ne güzel özetlemiş bu kadar basit bu iş kademesi şusu busu yok
fikret
Doğru ifade etmiş.Ancak bu iş çıkmaz.Bunlar havanda su dövmekle meşgul.OYALAMA TAKTİKLERİ.Akılları sıra milletin gazını alacaklar.ÇIKARMAMAK ADINA BAHANE UYDURMAKLA MEŞGULLER.Söylenen şeylere bakılacak olursa zaten 10 yıla millet ölür emekli filan olamaz.sgk batmış.Adamların batırmadığı yer kalmamış.Ne emekli olması.
hasan
ya madem sgk nın durumu kötü neden erken yaşta kendileri emekli oldular ozaman iyi miydi sgk nın durumu çocuk kandırıyorlar sanki..kanunu kendi işlerine geldiklerinde çalıştır işi görüldükten sonra yok efendim sgk batıyor..o zaman kendileri gibi erken yaşta emekli olanlardan faizi ile birilikte aldıklarını geri versinler...işte ozaman sözlerine hepmiz inanırız...devletimiz büyüktür..kimse batırmaz...batacak sözünü söyleyenler umutlanmasınlar..Allah devletimize memleketimize zeval vermesin...
SON EKLENEN HABERLER