SON EKLENENLER

SİVİLDEN KOMİSER YARDIMCISI ALIMI NE KADAR DOĞRU?

Emniyet Hizmetleri Sınıfında çalışan personel sivilden komiser yardımcısı alımının doğru olmadığını belirtiyorlar.
13 Haziran 2018 11:24

Güvenlik, insanın en temel ihtiyaçlarından olup devletin vatandaşlarına karşı başta gelen temel görevleri arasında yer almaktadır. Güvenlik hizmetinin sağlıklı uygulanması açısından diğer tüm kamu hizmet alanları gibi (bir okul müdürünün öğretmen olmayıp öğretmenlere yöneticilik yapmasının getireceği kargaşa ve verimsizlik gibi) tecrübeli, alanında uzman, liyakatli kişilerce yönlendirilmesi gerekmektedir.

Emniyet Genel Müdürlüğünün komiser yardımcılığı alım ilanlarında bu temel niteliklerin baz alındığını görmemekteyiz.

Emniyet Genel Müdürlüğünün meslek içi ve sivilden olmak üzere 2 farklı komiser yardımcısı temin uygulaması bulunuyor. Esas itibariyle tecrübe ve liyakat açısından Avrupa ülkelerinde olduğu gibi sadece ve sadece MESLEK İÇİNDEN adil şekilde yapılan yazılı sınavlarla komiser temin edilmeliyken yapılan son duyurular polis teşkilatında şok etkisine sebep olmuştur.

25 Mayıs 2018 tarihli ilanda sivilden 3000, meslekten ise sadece 500 komiser yardımcısı alınacağı duyurulmuştur (İlaveten 500 komiser yardımcısı meslekten alınacağı duyurulmuş, fakat bu personel sadece Özel Harekat Başkanlığında görev alacak)

Emniyet teşkilatı içerisinde onbinlerce lisans mezunu tecrübeli, liyakatli polis memuru mevcutken sivilden komiser yardımcısı temin edip tecrübe, risk gerektiren bir işte yönetici vasfında bulundurmanın ne derece doğru olduğu kamuoyunun takdirine kalmıştır. Emniyet hizmetlerinde yapılan bir hatanın geri dönüşü olmayacağı ve can kaybı gibi telafisi mümkün olmayan şeylere sebep olacağı aşikardır.

Bu meyanda 28.09.2017 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan PAEM mezuniyet töreninde 2020'ye dek sivilden komiser yardımcısı temini yapılacağını ve bu tarihten itibaren "ihtiyacın ortadan kalkacağını" belirtmiştir.

Mağdur polisler olarak, Sayın Cumhurbaşkanına polis teşkilatı içerisinde zaten onbinlerce lisans mezunu hatta ve hatta yüksek lisans öğrenimi yapmış polis memurlarının mevcut olduğunu hatırlatmak istiyor ve bu "ihtiyaç" tanımının ne olduğunu sormak istiyoruz.

Esasında sivilden sadece polis memuru almak ve tecrübe, liyakat kazanmasını bekleyerek sonraki safhalarda komiser yardımcısı olarak değerlendirmek gerekmektedir.

Komiser yardımcısı olmak isteyen onbinlerce polis memuru temininin sadece meslek içinden yapılmasını, bu uygulama düşünülmüyorsa sivilden temin için belirlenen 3000 sayısının yarı yarıya olacak şekilde tecrübeli polislere ilave edilmesini talep etmektedir.

MEMURLAR.NET

KAMU EXPRESS SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER